De barbecue aan in de winter: kan dat eigenlijk wel?
Nou en of! Het is juist een heel goed idee om niet alleen maar in de zomer te barbecuen. De BBQ verdient het om daar het hele jaar van te genieten, ook op de momenten dat je normaal gesproken vooral binnen bent.
In de zomer gaan we graag naar buiten, dus is de stap naar de BBQ snel gemaakt. In de winter zijn veel mensen vaker binnen. Toch is het ook dan juist een heel goed idee om de barbecue wel te gebruiken en bijvoorbeeld te genieten van geweldige winterse gerechten.
5 redenen om ook in de winter te BBQen
We delen 5 redenen om juist ook in de winter de barbecue te gebruiken. Zodat je daar het hele jaar plezier van hebt, in plaats van alleen in de zomer:
- Samen opwarmen rond de BBQ
- Lekker warm onder een fleece-deken
- Typische winterse gerechten op de barbecue
- Glühwein bij de barbecuegerechten
- Binnen voelt het extra aangenaam
1. Samen opwarmen rond de BBQ
Wat is er leuker dan samen naar elkaar toe kruipen rondom de barbecue? In de winter is het buiten een stuk kouder dan in de zomer. Toch levert de barbecue precies dezelfde warmte, dus is dat de ideale verwarming waar je samen bij kunt gaan staan. In een dikke winterjas en lekker dicht bij elkaar wordt het snel gezellig, dus genieten jullie van een mooi moment in de tuin of samen op straat.
2. Lekker warm onder een fleece-deken
En wil je voorkomen dat het te koud wordt als je buiten bent in de buurt van de barbecue? Gebruik zo’n lekker dikke fleece-deken voor in de winter. Het liefst zou je er misschien het hele jaar onder kruipen. In de winter is het lekker warm en heel aangenaam, dus weet je zeker dat het dekentje goed van pas komt.
3. Typische winterse gerechten op de barbecue
Juist in de winter is het heel leuk om specifieke winter-gerechten op de BBQ te maken. Misschien heb je zin in braadworst of procureur. Andere gerechten die het goed doen als het buiten kouder is zijn bijvoorbeeld varkenswangen en hertenbiefstuk. En zoek je bovendien naar inspiratie buiten het vlees om? Wat dacht je van een gepofte aardappel?
4. Glühwein bij de barbecuegerechten
Tijdens de winter barbecue is het bovendien een heel goed idee om glühwein te drinken. Dat is gezellig, het is lekker en bovendien is het warm. Dus voorkom dat jullie het koud krijgen als je het hele jaar gebruik maakt van de barbecue die er staat. Zorg er met een glas warme wijn voor dat je het makkelijker warm houdt, om samen te genieten van de sfeer en de smakelijke gerechten.
5. Binnen voelt het extra aangenaam
En zit het barbecuen in de winter er uiteindelijk weer op? Dan voelt het binnen extra aangenaam, omdat het daar lekker warm is. Anders dan in de zomer zal je merken dat het heel prettig voelt om lekker naar binnen te gaan en elkaar daar weer op te zoeken.
Big Green Egg: ideaal voor in de zomer én winter
Dus zoek je een manier om vaker gebruik te maken van de barbecue? Met de Big Green Egg en de bovenstaande tips zorg je er in de zomer én in de winter voor dat je lekker kunt barbecuen. De BBQ is dan het hele jaar door een geweldige keuze om samen te eten.