• Nu besteld, overmorgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪
  • Magazijn Opruiming

5 redenen waarom vrouwen minstens zo goed kunnen barbecuen als mannen

Steeds meer vrouwen ontdekken hun passie voor barbecuen. Dat is goed nieuws, omdat vrouwen minstens zo goed kunnen barbecuen als mannen. Of sterker nog, in veel gevallen zijn vrouwen daar misschien zelfs wel beter in.

Traditioneel is de BBQ typisch iets voor mannen. Dat vooroordeel verandert gelukkig wel. Het is een geweldige manier van koken en bereiden, die bovendien helemaal past bij de gezelligheid waar vrouwen zo van houden.

5 voordelen voor vrouwen

We leggen je in 5 voordelen voor vrouwen uit waarom de BBQ helemaal niet typisch iets voor mannen zou moeten zijn. Dat vooroordeel kan wat ons betreft van tafel:

  • Beter voorbereid op het barbecuen
  • Grillen, garen en garneren
  • Geduldiger met het vlees
  • Smaakvolle recepten op de BBQ
  • Vrouwen weten wat gezellig is

1. Beter voorbereid op het barbecuen

Vrouwen zijn over het algemeen veel beter voorbereid. Dat geldt ook voor het barbecuen, iets dat mannen vaak aanpakken zonder eerst de gebruiksaanwijzing door te nemen. Ze beginnen te BBQen, ook als dat betekent dat de eerste aanpak niet klopt of dat de voorbereiding ontbreekt.

Vrouwen daarentegen bereiden zich beter voor. Ze vragen anderen wat er verstandig is, lezen de handleiding door of zorgen ervoor dat ze goed begrijpen hoe de barbecue precies werkt.

2. Grillen, garen en garneren

Vervolgens moet er natuurlijk van alles gebeuren. Na de voorbereiding is het belangrijk om het vlees te garen en/of even kort te grillen. Bovendien is het belangrijk om de gerechten te garneren en ondertussen in de gaten te houden of iedereen nog wat te drinken heeft.

Vrouwen kunnen veel beter het overzicht bewaren. Dat barbecuen iets typisch voor mannen zou zijn is daarom een vooroordeel dat helemaal niet klopt. Met een vrouw achter de BBQ is de kans veel groter dat het allemaal in het juiste tempo en op het juiste moment gebeurt.

3. Geduldiger met het vlees

En ga je voor een gerecht waarbij het vlees lange tijd op de barbecue moet garen, bijvoorbeeld op lage(re) temperatuur? Mannen staan niet bepaald bekend om hun goede geduld. Vrouwen nemen veel beter de tijd en wachten nog even, tot het vlees goed gaar is. Dat komt de smaak uiteindelijk ten goede.

4. Smaakvolle recepten op de BBQ

Vrouwen zijn sowieso vaak beter in het bedenken en maken van smaakvolle gerechten. Dus of ze daarvoor nu kijken in de kookboeken of er zelf mee aan de slag gaan: met een vrouw achter de BBQ is de kans heel groot dat je heerlijk (en verrassend) eet.

5. Vrouwen weten wat gezellig is

Ten slotte weten vrouwen natuurlijk heel goed wat gezellig is. Dus is er een vrouw in charge voor de barbecue? Ga er maar vanuit dat het allemaal klopt en dat het een leuke avond wordt om samen smaakvolle gerechten te eten.

Barbecuen op de Big Green Egg

Wat dat betreft roepen we vooral vrouwen op om de Big Green Egg te omarmen. De BBQ is eigenlijk vooral voor hen geschikt. Dankzij de vijf bovenstaande voordelen is een vrouw achter de barbecue misschien wel het beste dat je kan overkomen als je van lekker en bijzonder eten houdt.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons