• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Wie een barbecue wil kopen, kan tegenwoordig kiezen uit vele verschillende merken, modellen en uitvoeringen. Daarom is het belangrijk om te weten waar je bij het kopen van een barbecue op moet letten.

Barbecue kopen tip 1: Overweeg de voor- en nadelen van houtskool, gas of elektrisch

Ten eerste is er natuurlijk het sentiment. Als je je leven lang al houtskoolbarbecues koopt vanwege de authentieke ervaring, dan gaan (kosten)technische argumenten je niet overtuigen. De verschillende soorten barbecue hebben echter wel degelijk elk zijn voordelen en nadelen. Daar moet je dan ook op letten als je een barbecue koopt. Zo zijn met een houtskoolbarbecue veel verschillende bereidingswijzen met één barbecue mogelijk en krijgt je vlees die unieke grillsmaak. En hoewel het iets langer duurt om een houtskoolbarbecue op temperatuur te krijgen, zijn zeer hoge temperaturen mogelijk met een hoge mate van controle.

Een gasbarbecue is snel op temperatuur, makkelijk in gebruik, eenvoudig schoon te maken en je hebt geen last van rook. Daarentegen zijn minder hoge temperatuur mogelijk, is meer ruimte nodig vanwege de gasfles en is een gasbarbecue meestal een stuk duurder dan de andere soorten, zowel wat betreft aanschaf als in gebruik. Voor een elektrische barbecue zijn vrijwel dezelfde voordelen te noemen als voor een gasbarbecue, maar een elektrische barbecue vereist een stopcontact, is niet geschikt voor grotere stukken vlees en is niet handig voor grote groepen.

Barbecue kopen tip 2: Stem de grootte van het rooster af op je gezelschap

Waar je daarnaast op moet letten als je een barbecue gaat kopen, is het formaat van het rooster. Voorop staat dat je rekening houdt met het aantal personen dat over het algemeen aanschuift. Hoe meer personen, des te groter het aan te raden rooster. Daarentegen hoeft natuurlijk niet iedereen tegelijkertijd te eten en hoeven niet alle gerechten tegelijkertijd te worden bereid. Als jij graag rustig je tijd neemt en je meesterwerken in partijen uitserveert, dan kun je met een kleiner rooster werken dan wanneer je in één ronde klaar wilt zijn.

Ook is het verstandig een afweging te maken tussen de prijs en de grootte van het rooster. Groter betekent in de meeste gevallen namelijk ook direct duurder. Voorkom daarom aan de ene kant dat je betaalt voor ruimte op je rooster die je niet gebruikt. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook achteraf geen spijt hebben dat je niet toch voor die ene maat groter bent gegaan. Dat is dus iets waar je op moet letten als je een barbecue koopt.

Barbecue kopen tip 3: Zorg ervoor dat je barbecue praktisch in gebruik is

Een barbecue kan nog zo veelzijdig, mooi uitgevoerd en in andere opzichten perfect zijn, als het aan gebruiksvriendelijkheid schort beleef je er weinig plezier aan. Als je een barbecue gaat kopen, is het daarom belangrijk te letten op het gebruiksgemak. Dat komt onder meer terug in de mobiliteit. Denk na over waar en hoe je je barbecue wilt gebruiken, thuis of mogelijk ook buiten de deur. Sommige modellen van de Big Green Egg zijn bijvoorbeeld zo compact dat ze eenvoudig zijn mee te nemen naar het park, strand of welk uitstapje dan ook.

Maar ook als je je barbecue alleen thuis gebruikt, moet deze vooral handig zijn te gebruiken. Een stenen of betonnen barbecue bijvoorbeeld staat misschien het decoratiefst, maar staat ook voor vast op één plek. De Big Green Egg is er daarom als zelfstandige unit, te plaatsen op of als inbouw in een tafel, evenals met onderstel. Let daarnaast ook op praktische zaken als de hoogte, van belang voor een gezonde werkhouding.

Barbecue kopen tip 4: Voorkom te weinig én te veel bereidingswijzen

Vraag liefhebbers waar zij bij het kopen van een barbecue op letten en grote kans dat ze benadrukken wat zij allemaal met een barbecue moeten kunnen doen. Het heeft daarentegen geen zin om een barbecue te kopen met een heleboel bereidingswijzen, als je deze niet gaat toepassen. Met een Big Green Egg kun je daarom al bakken, koken, grillen, stoven, of roken, maar met de vele accessoires en onderdelen zijn de mogelijkheden van de BGE geheel naar eigen wens uit te breiden. Doordat deze los verkrijgbaar zijn, betaal je alleen waar je voor wilt betalen.

Barbecue kopen tip 5: Maak een afweging tussen kostprijs en duurzaamheid

Voor wie een barbecue koopt, is het wellicht verleidelijk voornamelijk te letten op de prijs. Waarom dat dure merk of model kopen, als je ook een veel goedkopere barbecue kunt kiezen? Waar je bij het kopen van een barbecue daarentegen ook op moet letten, is de duurzaamheid. Voor een groot deel zit in dat in de gebruikte materialen, maar ook in de mogelijkheden om de barbecue te onderhouden of onderdelen te vervangen. Daarbij geldt dat duurzaam vaak duurder is, maar de investering op termijn terugbetaalt. Bovendien mag je van een duurder merk ook een betere service verwachten, zoals de beperkte levenslange garantie die Big Green Egg biedt.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons