• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Meer dan enig alternatief of een imitatie is de Big Green Egg hét pronkstuk van uw tuin, terras of buitenkeuken. Betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, strak afgewerkt en met het lekkerste resultaat. Niet voor niets is de Big Green Egg met zijn groene kleur en iconische eivorm een herkenbaar en erkend statussymbool onder barbecueliefhebbers.

Hoogwaardige constructie, productie en materialen

Kenmerkend voor de Big Green Egg zijn de keramische onderdelen, die zowel in grondstof als productiemethode verschillen van de alternatieven. BGE gebruikt namelijk cordieriet keramiek, waar fabrikanten van een imitatie Big Green Egg vaak kiezen voor versterkte klei. Het cordieriet is door ruimtevaartorganisatie NASA ontwikkeld en door een gespecialiseerde fabrikant in Mexico geproduceerd, waarbij de strengste kwaliteitsnormen worden nageleefd.

Het gebruik van dit hoogwaardige keramiek zorgt voor extreem isolerende eigenschappen. De Egg houdt daardoor zeer goed warmte vast en sluit beïnvloeding door de buitentemperatuur uit, waardoor u de barbecue snel en nauwkeurig op temperatuur krijgt en stabiel houdt.

Uw Egg is bovendien beter bestand tegen extreme temperaturen en temperatuurschommelingen dan een alternatief voor de Big Green Egg. Dat komt naast het superieure keramiek ook door de onderdelen van gehard staal, dat bij verhitting minder uitzet dan bijvoorbeeld roestvrij staal, waardoor de Egg nauwelijks slijt. De glazuurlaag maakt de Big Green Egg ook nog eens weersbestendig. Deze duurzame eigenschappen maken een langere levensduur mogelijk.

Gebruiksvriendelijk

Ook in de bereiding van gerechten overtreft de Big Green Egg een alternatief product. De Egg reguleert eenvoudig en stabiel temperaturen tussen de 70 en 350 graden Celsius, warmt snel op en koelt snel af. De eivorm brengt een goede luchtcirculatie op gang, terwijl het keramiek de warmte weerkaatst. Dat resulteert in een gelijkmatige garing van uw vlees, vis of groenten.

Aan deze efficiënte isolatie en warmteregulering heeft de Egg ook zijn zuinige houtskoolverbruik te danken. Niet alleen verbruikt deze minder houtskool dan een imitatie Big Green Egg, ook produceert deze minder as en hoeft u dus de aslade minder vaak te legen.

Daarnaast zijn veel accessoires te koop, zowel imitatie als origineel van Big Green Egg. Daarmee kunt u de bereidingsmogelijkheden van uw Egg eindeloos uitbreiden!

Langjarige service

Fabrikant Big Green Egg werd in 1974 opgericht en heeft daarmee ruime ervaring met de ontwikkeling, productie en reparatie van zijn producten, in tegenstelling tot veel fabrikanten van een alternatief voor of imitatie van een Big Green Egg.

Anders dan vaak het geval is bij een alternatief, biedt Big Green Egg levenslange garantie op de keramische onderdelen. Dat heeft onder meer betrekking op de basis, deksel en delen van het binnenwerk. Op de keramische accessoires heeft u drie jaar garantie en op metalen onderdelen zelfs vijf jaar garantie. Bovendien zijn voor elke Big Green Egg vervangingsonderdelen te koop, wat bij alternatieven geenszins vanzelfsprekend is.

Ook komt uw Big Green Egg met een certificaat – afgegeven na controle in de fabriek en geldend als de bevestiging van de fabrikant – dat de Egg aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, die vaak strenger zijn dan die van een imitatie Big Green Egg.

Big Green Egg modellen

Bekijk alle Big Green Egg modellen.

Big Green Egg accessoires

Bekijk alle Big Green Egg accessoires.

Big Green Egg tafels

Bekijk alle Big Green Egg tafels.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons