Barbecueën duurzaam?
Hoe vind je een duurzame barbecue? En wat is eigenlijk een duurzame barbecue? Het wordt steeds belangrijker om stil te staan bij keuzes die je maakt. En bij de invloed die deze keuzes hebben, zowel op jezelf en de mensen om je heen als op de wereld van ons allemaal.
De Big Green Egg heeft 7 bijzonder duurzame eigenschappen en is daarmee dus een heel goede keuze.
Duurzaamheid wint terrein
Duurzaamheid is vandaag de dag niet meer weg te denken, we vinden het steeds meer belangrijker. En dat is maar goed ook natuurlijk. We rijden in meer elektrische auto’s, er liggen zonnepanelen op daken en door extra aandacht te besteden aan het mindere vlees dat we eten daalt de impact op het milieu.
Duurzaamheid is geen trend, maar noodzakelijk om de wereld zoals we die kennen in stand te houden. Dat betekent dat ook lekker eten en in het bijzonder de barbecue anders moeten.
Barbecueën en duurzaamheid
Want duurzaamheid en de barbecue: gaat dat wel samen? Het lijkt op het eerste gezicht voor sommigen een lastige combinatie. Houtskool, vuur en duurzaamheid: passen die wel bij elkaar?
Het is mogelijk om duurzaam te grillen op een BBQ. Dat vraagt wel om een aantal specifieke eigenschappen. Wij delen daarom de duurzaamheid van een Big Green Egg.
Duurzame BBQ: Big Green Egg
De Big Green Egg is een bijzonder duurzame keuze, dankzij 7 unieke eigenschappen:
- Zuinige barbecue
Het is in de eerste plaats een heel zuinige barbecue. Dankzij de deksel die dicht gaat blijft de warmte goed behouden. Het houtskool zal minder snel opbranden, omdat er minder energie nodig is om de BBQ op temperatuur te houden. - Van duurzame materialen
De Big Green Egg is een duurzame kamado, omdat er gebruik gemaakt is van duurzame materialen. Het merk kiest voor de duurzame inkoop van materialen, die zich bovendien goed laten recyclen. - Lichtgewicht barbecue
Vanuit ontwikkelingen door NASA is er voor de Big Green Egg gekozen voor lichtgewicht materialen, die ondertussen ontzettend sterk zijn. Dat betekent dat er minder materiaal nodig is voor de barbecue, die daarmee een meer duurzame keuze is. - Een leven lang
De materialen van een kamado gaan een leven lang mee. Het is dus niet nodig om een steeds een nieuw model aan te schaffen. Sterker nog, de kamado kan overgaan van generatie op generatie. - Langzame warmteafgifte
Zodra de duurzame barbecue warm is geeft deze de warmte langzaam af. Dat zorgt ervoor dat het goed mogelijk is om er lekker lang gebruik van te maken. Op die manier kun je met een grote groep heerlijk eten, zonder meerdere BBQ’s op te hoeven stoken. - Uitstekende isolatie
Dankzij de uitstekende isolatie is het zelfs mogelijk om de barbecue in de wintermaanden te gebruiken. Op die manier maak je er vaak gebruik van, dus worden de materialen goed gebruikt. Ondanks dat intensieve gebruik zal de levensduur er niet onder lijden. - Gebruik van goede houtskool
Ten slotte is er speciale goede houtskool beschikbaar voor de BGE. Het gaat om een combinatie van geselecteerde soorten hardhout. Uiteraard heeft het hout het FSC-keurmerk, dus vormt het een duurzame keuze om mee te grillen. Er zijn zakken van 9kg speciaal voor het slow grillen en zakken van 4,5kg die geschikt zijn voor de kleinere modellen. Op die manier is er altijd duurzame brandstof beschikbaar om de Big Green Egg mee te gebruiken.