• Nu besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
 • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Barbecueën duurzaam?

 

Hoe vind je een duurzame barbecue? En wat is eigenlijk een duurzame barbecue? Het wordt steeds belangrijker om stil te staan bij keuzes die je maakt. En bij de invloed die deze keuzes hebben, zowel op jezelf en de mensen om je heen als op de wereld van ons allemaal.

De Big Green Egg heeft 7 bijzonder duurzame eigenschappen en is daarmee dus een heel goede keuze.

Duurzame BBQ: 7 eigenschappen die de Big Green Egg duurzaam maken

Duurzaamheid wint terrein

Duurzaamheid is vandaag de dag niet meer weg te denken, we vinden het steeds meer belangrijker. En dat is maar goed ook natuurlijk. We rijden in meer elektrische auto’s, er liggen zonnepanelen op daken en door extra aandacht te besteden aan het mindere vlees dat we eten daalt de impact op het milieu.

Duurzaamheid is geen trend, maar noodzakelijk om de wereld zoals we die kennen in stand te houden. Dat betekent dat ook lekker eten en in het bijzonder de barbecue anders moeten.

Barbecueën en duurzaamheid

Want duurzaamheid en de barbecue: gaat dat wel samen? Het lijkt op het eerste gezicht voor sommigen een lastige combinatie. Houtskool, vuur en duurzaamheid: passen die wel bij elkaar?

Het is mogelijk om duurzaam te grillen op een BBQ. Dat vraagt wel om een aantal specifieke eigenschappen. Wij delen daarom de duurzaamheid van een Big Green Egg.

Duurzame BBQ: Big Green Egg

De Big Green Egg is een bijzonder duurzame keuze, dankzij 7 unieke eigenschappen:

 • Zuinige barbecue
  Het is in de eerste plaats een heel zuinige barbecue. Dankzij de deksel die dicht gaat blijft de warmte goed behouden. Het houtskool zal minder snel opbranden, omdat er minder energie nodig is om de BBQ op temperatuur te houden.
 • Van duurzame materialen
  De Big Green Egg is een duurzame kamado, omdat er gebruik gemaakt is van duurzame materialen. Het merk kiest voor de duurzame inkoop van materialen, die zich bovendien goed laten recyclen.
 • Lichtgewicht barbecue
  Vanuit ontwikkelingen door NASA is er voor de Big Green Egg gekozen voor lichtgewicht materialen, die ondertussen ontzettend sterk zijn. Dat betekent dat er minder materiaal nodig is voor de barbecue, die daarmee een meer duurzame keuze is.
 • Een leven lang
  De materialen van een kamado gaan een leven lang mee. Het is dus niet nodig om een steeds een nieuw model aan te schaffen. Sterker nog, de kamado kan overgaan van generatie op generatie.
 • Langzame warmteafgifte
  Zodra de duurzame barbecue warm is geeft deze de warmte langzaam af. Dat zorgt ervoor dat het goed mogelijk is om er lekker lang gebruik van te maken. Op die manier kun je met een grote groep heerlijk eten, zonder meerdere BBQ’s op te hoeven stoken.
 • Uitstekende isolatie
  Dankzij de uitstekende isolatie is het zelfs mogelijk om de barbecue in de wintermaanden te gebruiken. Op die manier maak je er vaak gebruik van, dus worden de materialen goed gebruikt. Ondanks dat intensieve gebruik zal de levensduur er niet onder lijden.
 • Gebruik van goede houtskool
  Ten slotte is er speciale goede houtskool beschikbaar voor de BGE. Het gaat om een combinatie van geselecteerde soorten hardhout. Uiteraard heeft het hout het FSC-keurmerk, dus vormt het een duurzame keuze om mee te grillen. Er zijn zakken van 9kg speciaal voor het slow grillen en zakken van 4,5kg die geschikt zijn voor de kleinere modellen. Op die manier is er altijd duurzame brandstof beschikbaar om de Big Green Egg mee te gebruiken.
Duurzame BBQ: 7 eigenschappen die de Big Green Egg duurzaam maken

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons