• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Hoe doof ik mijn Big Green Egg?

 

Wanneer het aankomt op het doven van de Big Green Egg, had Big Green Egg het niet eenvoudiger kunnen maken. Om de houtskool in de Big Green Egg te doven, sluit je simpelweg de deksel en alle ventilatieopeningen. Houtskool heeft zuurstof nodig om te branden. Door de zuurstoftoevoer af te sluiten, doven de kolen vanzelf. Dat duurt ongeveer twintig minuten.

Big Green Egg doven
Stap 1

Sluit de luchtschuif onderin de Big Green Egg. Daarmee komt er geen zuurstof meer van onderop bij de houtskool. Sluit daarna ook de ventilatieklep op de deksel van de Egg. Draai de margrietschijf in gesloten stand of neem deze af en plaats de keramische afdekdop op de opening. Nu er geen nieuwe zuurstof meer bij de kolen komt, dooft de Big Green Egg in ongeveer twintig minuten. Let op, je Big Green Egg blijft nog lang warm!

Stap 2

De houtskool in de Big Green Egg is na ongeveer twintig minuten gedoofd. Houd tot die tijd de deksel en alle ventilatieopeningen gesloten. Giet in geen geval water op de kolen in een poging het doven te versnellen!

Stap 3

Open de deksel van de Big Green Egg bij voorkeur pas als de houtskool volledig gedoofd en afgekoeld is. Open je de deksel voor die tijd, doe dat dan extra voorzichtig. Door de plotselinge instroom van zuurstof kunnen de kolen opnieuw ontbranden en kan er een steekvlam ontstaan. Wacht bovendien ook met het verplaatsen en opbergen van de Big Green Egg tot de kolen volledig zijn gedoofd en afgekoeld, omdat deze anders vanwege brandgevaar en de uitstoot van koolmonoxide een risico vormen.

Direct grillen op de Big Green Egg

Lees ons artikel over direct grillen.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons