• Nu besteld, dinsdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Veilig gebruik van je Big Green Egg

 

De Big Green Egg is zeer veilig te gebruiken, zeker als je onderstaande tips voor veilig gebruik in acht neemt. Gebruik bovendien altijd je verstand en ga zorgvuldig te werk. Het betreft een kooktoestel met (zeer) hete onderdelen en brandstof in de vorm van houtskool. Handel daar ook naar. Houd je aandacht erbij en vermijd contact met hete onderdelen. Houd kinderen uit de buurt en laat de Big Green Egg niet onbeheerd als de deksel is geopend.

Montageservice
Tips voor veilig gebruik van je Big Green Egg

Houd rekening met de omgeving: Veiligheid voorop

Nog voordat je de Big Green Egg aansteekt, zorg je voor een veilige omgeving. De Big Green Egg is niet geschikt voor binnenshuis gebruik door particulieren, onder meer door brandgevaar en eventuele uitstoot van koolmonoxide. Professionals kunnen Big Green Egg binnenshuis gebruiken, mits de regulering het toelaat en de ruimte beschikt over professionele ventilatie- en brandbestrijdingsmiddelen.

Denk voor een veilig gebruik van je Big Green Egg ook buitenshuis aan anderen én aan de regels: mogelijk is koken op open vuur niet of slechts onder voorwaarden toegestaan.

Gebruik je Big Green Egg dan ook alleen op een veilige en vlakke plek, uit de buurt van brandbare materialen. Plaats de barbecue bovendien in een onderstel of op een geschikte tafel, van niet-brandbaar materiaal of met voldoende ruimte tot het de bodem. Dan nog, gebruik je Egg niet boven brandbaar materiaal, zoals droog gras.

Veilig barbecueën

Wees altijd voorzichtig met het verplaatsen en transporteren van Big Green Egg. De keramische barbecue is gemaakt van hoogwaardig, maar zwaar materiaal. Onderdelen zoals de keramische vuurkorf en houtskool blijven bovendien lang heet. Wacht daarom voor de veiligheid met het verwijderen of verplaatsen van (delen van) de Big Green Egg. Indien het toch nodig is om hete onderdelen zoals roosters te verplaatsen, gebruik dan de daarvoor bestemde hulpmiddelen.

Om de houtskool in de Big Green Egg in ongeveer twintig minuten veilig te doven, sluit je de deksel en alle ventilatieopeningen. Giet nooit water op de kolen. Open de deksel bij voorkeur pas weer als de Big Green Egg volledig gedoofd en afgekoeld is. Open je de deksel voor die tijd, wees dan extra voorzichtig. Door de plotselinge instroom van zuurstof kunnen de kolen opnieuw ontbranden. Wacht met het verplaatsen en opbergen van de Big Green Egg tot de kolen volledig zijn gedoofd en afgekoeld, omdat deze anders vanwege brandgevaar en de uitstoot van koolmonoxide een risico vormen.

Voorkom gevaarlijke toestanden

Gebruik vanwege de veiligheid geen ontvlambare vloeistoffen om de Big Green Egg aan te steken. Dat is niet alleen gevaarlijk, maar kan de smaak van je eten beïnvloeden en gevolgen hebben voor je garantie.

Voorkom daarnaast steekvlammen en andere gevaarlijke toestanden door te ‘burpen’: kort de deksel van de Big Green Egg openen en sluiten om eventuele brandbare gassen veilig te laten ontbranden. Bij barbecueën met gesloten deksel op hoge temperaturen kunnen brandbare gasophopingen ontstaan, die bij openen een steekvlam kunnen veroorzaken. Ontstaat er desondanks een steekvlam, sluit dan de deksel en ventilatieopeningen. Wees daarna bij het openen extra voorzichtig.

Voor het eerst gebruiken

Lees alles over het eerste gebruik.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons