• Nu besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
 • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Heb je jouw BBQ al een tijdje? Dan wordt het waarschijnlijk tijd voor een goede onderhoudsbeurt. Dat garandeert dat je nog veel langer lekker kunt barbecueën. En sterker nog, het zorgt er zelfs op de korte termijn voor dat je weer veel meer plezier zal hebben van bijvoorbeeld jouw Big Green Egg.

We leggen je in dit artikel uit waarom het belangrijk is om het onderhoud te laten uitvoeren. En minstens zo belangrijk, we lichten je toe wat je daar precies van kunt verwachten. Zo voorkom je dat die geweldige BBQ die je hebt staan het steeds een beetje minder goed gaat doen. In plaats daarvan garandeer je dat deze weer lang mee kan, om daar keer op keer van te blijven genieten.

Waarom onderhoud voor een BBQ?

 

Dat wat je gebruikt slijt. Zelfs materialen van de beste kwaliteit worden uiteindelijk steeds een beetje minder. Bovendien moet je er rekening mee houden dat sommige onderdelen harder slijten dan anderen, zoals de banden onder een auto. Zelfs de meest voorzichtige chauffeur moet zo nu en dan de banden vervangen, om weer veilig de weg op te gaan.

Zo geldt dat ook voor jouw barbecue, die je graag goed wilt onderhouden. Onze experts kijken jouw Big Green Egg nauwkeurig na. Daarvoor werken we samen met onze partner BBQ-SPA Deep Cleaning BBQ Service. Zij maken alle materialen schoon, vervangen wat er vervangen moet worden en zorgen er vooral voor dat jouw BBQ daarna weer als nieuw is. Met als enige verschil dat je natuurlijk geen nieuwe barbecue hoeft af te rekenen.

Check and Clean

Het onderhoud voor jouw BBQ kan je gewoon thuis laten uitvoeren. Dat betekent dat je voor de service de deur niet uit hoeft, in plaats daarvan komen de experts gewoon naar jou toe.

Tijdens Check and Clean voeren we heel makkelijk al het onderhoud aan de Big Green Egg uit dat er nodig is. Je kunt hierbij denken aan:

 • Schoonmaken
  De experts maken de barbecue helemaal schoon, van binnen en van buiten. We verwijderen al het vuil, ook op de plekken waar je zelf normaal niet bij komt. Daarvoor halen we de verschillende onderdelen netjes los.
 • As verwijderen
  We verwijderen het overtollige as, zodat je ook daar in één keer van af bent. De BBQ werkt daarna weer als nieuw, alsof je die nog niet eerder gebruikt hebt.
 • Bijstellen
  Met de tijd kan de BBQ een beetje verschuiven of verschieten, vooral door de hoge temperatuurverschillen. We kijken dit voor je na en stellen het bij als dat nodig is.
 • Schroefjes vervangen
  Bovendien kennen we de kwetsbare schroefjes in de Big Green Egg-BBQ. Die kijken we na en vervangen we als dat nodig is, zodat het geheel weer optimaal stevig in elkaar zit.
 • Viltrand vervangen
  Ten slotte vervangen we de viltrand. Dit is een typisch onderdeel dat na verloop van tijd aan vervanging toe is.

Optioneel kunnen we eventueel onderdelen vervangen die daaraan toe zijn. Dus merk je af en toe problemen of wil je ergens specifiek naar laten kijken? Geef het ons aan, dan houden we daar extra rekening mee. Bovendien kunnen we meteen extra accessoires of houtskool leveren, zodat je daar zelf de deur niet voor uit hoeft.

Lekker lang barbecuen

Wil je jouw barbecue zo lang mogelijk als nieuw houden? Het onderhoud en de service zijn dan heel belangrijk. Zo zorgen we er samen met onze partner voor dat het aan de kwaliteit van jouw Big Green Egg in ieder geval niet zal liggen.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons