• Nu besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
 • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Barbecueën op maandag

Jouw kamado gaat zeker aan wanneer je in het weekend vrienden en familie uitnodigt om uitgebreid te komen eten en borrelen. Maar, waarom zou je op maandag en doordeweeks iedere avond alleen maar in de keuken staan? Zowel de Big Green Egg als andere BBQ’s zijn ook heel goed geschikt om op andere dagen snel en gemakkelijk een smakelijk gerecht op tafel te zetten.

Het is bijna zonde om alleen tijdens feestjes met vrienden te genieten van bijvoorbeeld de rokerige smaak of de perfecte garing die je op de barbecue voor elkaar krijgt. Wij delen een aantal tips om ook op maandag en doordeweeks de barbecue te gebruiken.

Op maandag en doordeweeks: denk verder dan het weekend

Het is zonde om alleen in het weekend lekker van de BBQ te eten. Zowel op maandag als op de andere dagen doordeweeks is het een heel goed idee om vlees, vis en ook groenten op de barbecue te bereiden.

Kies voor snelle en makkelijke gerechten, waar je niet te veel omkijken naar hebt. Je kunt dan na je werk de barbecue aansteken, om vervolgens het vlees, de vis of de groenten te garen. Dat kan korter of langer, afhankelijk van hoeveel tijd je hebt om het gerecht te maken. Kies voor gemak, dan kun je tijdens het garen in de keuken staan of alvast de tafel dekken.

Snelle gerechten op de BBQ

Ben je benieuwd naar snelle gerechten op de BBQ? Je kunt bijvoorbeeld denken aan snelle spare ribs van de Big Green Egg.

Daarnaast maak je de volgende gerechten heel makkelijk:

 • Pittige kippendijen gemarineerd in bier
  Met bier wordt alles beter. En het is helemaal niet moeilijk om de kippendijen daarin te garen. Dankzij de marinade smaakt het vlees heel bijzonder, zonder dat je daar tijdens het barbecueën veel omkijken naar hebt.
 • Koreaanse tortilla met gember aioli
  De Koreaanse tortilla grill je boven het open vuur. Met een beetje zuurkool en gember-aioli is het al snel een bijzonder gerecht. Toch hoef je er weinig aan te doen, dus is de barbecue een snelle en makkelijke keuze.
 • Gegrilde diamanthaas in rode curry marinade
  De diamanthaas marineer je in kokosmelk met rode currypasta en wat limoensap. Dat zorgt voor een Thais tintje aan een gegrilde biefstuk die van de barbecue natuurlijk het allerbest zal smaken.
 • Caribische drumsticks met rijst
  De drumsticks maak je bijzonder door ze Caribisch te kruiden. Dat is niet te pittig, maar wel voldoende om ze spannend te maken. De rijst maak je gewoon in de keuken, voor een compleet en smakelijk gerecht.
 • Griekse hotdogs
  De hotdogs op de Griekse manier zorgen ervoor dat je op vakantie bent in je eigen huis en tuin. Het is een makkelijk en snel gerecht, waarin je een aantal lekkere smaken bij elkaar brengt.

Het zijn zomaar een paar gerechten waar je weinig tijd voor nodig hebt. Dus die je ook op maandag en op andere dagen doordeweeks prima op de BBQ kunt maken. Je krijgt dan namelijk wél de typische smaak of het rokerige karakter, zonder dat je een uitgebreid feest hoeft te organiseren. Op die manier komt de Big Green Egg of een andere barbecue veel vaker heel goed van pas.

Zo maak je het onderhoud makkelijk

En het schoonmaken van de barbecue als je op maandag of doordeweeks BBQ’t in plaats van in het weekend? Dat hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn. Wij delen een aantal handige tips. Daarmee zorg je ervoor dat je de barbecue netjes houdt, ook als je daar iedere week een paar keer smakelijke gerechten op bereidt.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons