• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

De mogelijkheden met een Big Green Egg zijn eindeloos. Zo kan je, naast voorgerechten of hoofdgerechten, ook lekkere toetjes maken op je ei.

Eén van de makkelijkste taartrecepten is dit recept voor appeltaart. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en appeltaart gaat nooit vervelen.

Appeltaart van de Big Green Egg – Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 7 Appels
  • 140 gram Rozijnen
  • 250 gram Boter
  • 100 gram (witte) Basterdsuiker
  • 20 gram (vanille) Suiker
  • 10 gram Kaneel

Appeltaart van de Big Green Egg – Stap 1

Voor het maken van een appeltaart beginnen we uiteraard met het deeg. Neem hiervoor een grote kom en laat de boter in de kom op kamertemperatuur komen.

Als de boter op kamertemperatuur is voeg je de bloem en basterdsuiker toe. Kneed alles goed door elkaar tot je een egale deegbal krijgt.

Appeltaart van de Big Green Egg – Stap 2

Na het voorbereiden van het deeg voor de appeltaart, is het tijd om de vulling te bereiden.

Schil de appels en snij deze in kleine blokjes. Doe de appels in een grote kom samen met de kaneel, de rozijnen en de vanillesuiker. Meng het geheel goed door elkaar.

Appeltaart van de Big Green Egg – Stap 3

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen, is het tijd om de appeltaart te maken. Houd één derde van het deeg apart voor de versiering van de bovenkant van de appeltaart.

Neem een taartvorm, waar de bodem in moet komen, en maak een pannenkoek van het overgebleven deeg. De pannenkoek moet groot genoeg zijn zodat de randen van het deeg net over de randen van de taartvorm hangen.

Vet de taartvorm goed in met boter. Leg het deeg er overheen en druk de randen zachtjes in de juiste vorm. Snij het overige deeg, dat nog boven de rand van de taartvorm uitkomt, weg. Leg deze restjes deeg bij het deeg dat je apart hebt gehouden voor de versiering van de taart.

Appeltaart van de Big Green Egg – Stap 4

Vul de taartvorm met de vulling voor de appeltaart.

Maak vervolgens een pannenkoek van het restdeeg en snij hier reepjes van. Leg de reepjes over elkaar zodat je een ruitvorm krijgt. Bestrijk de deegreepjes vervolgens met eigeel, dit zorgt voor een mooie glans op de taart.

Appeltaart van de Big Green Egg – Stap 5

Nu de appeltaart klaar is, is het tijd om de Big Green Egg klaar te maken om te bakken!

Steek de Big Green Egg aan, plaats de ConvEGGtor ondersteboven in het ei en leg hier het rvs-rooster bovenop. Verwarm de barbecue tot 200 graden en bak de appeltaart 40-45 minuten op je Big Green Egg.

Tijd op te genieten van het toetje!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons