• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Tijdens een heerlijke barbecuezomer mogen verrukkelijke visgerechten van de Big Green Egg natuurlijk niet ontbreken.

Een gerecht wat het altijd goed doet, zijn de gamba’s van de Big Green Egg. Deze grote garnalen kunnen als voorgerecht, bijgerecht en zelfs in een frisse salade worden opgediend.

Tijd voor een snelle uitleg dus, hoe je gamba’s klaar kan maken op de Big Green Egg.

Gamba’s van de Big Green Egg – Ingrediënten

  • Gamba’s
  • Olijfolie
  • Geperste Knoflook
  • Bamboo skewers/flexible spies

Gamba’s van de Big Green Egg – Stap 1

Gamba’s garen snel en je hebt ze binnen no-time op tafel. Ideaal dus als bijgerecht of als voorgerecht.

Mocht je voor dit gerecht gebruik maken van houten spiesjes, dan is het aan te raden om deze eerst even te laten weken in een glas met water. Hierdoor voorkom je dat de spiesjes verbranden op de gril.

Aangezien de gamba’s worden gegrild, moet de Big Green Egg worden opgestookt tot 180-200 graden. Welk rooster je gebruikt maakt hiervoor niet uit.

Gamba’s van de Big Green Egg – Stap 2

Voor gamba’s van de barbecue heb je niet veel nodig. Vis (waar we gamba’s voor het gemak ook onder rekenen) is naturel al erg lekker van de barbecue.

Zorg ervoor dat de garnalen gepeld zijn voordat je ze aan de spiesjes rijgt. Nadat de gamba’s op de spiesjes geregen zijn, moeten ze worden bestreken met olijfolie en geperste knoflook. De hoeveelheid knoflook kan naar smaak worden toegevoegd.

Leg de gamba’s vervolgens op de Big Green Egg voor ongeveer 3 minuten. De gamba’s zijn klaar wanneer ze beetgaar en roze van binnen zijn.

Gamba’s van de Big Green Egg – Tips

Hierboven is beschreven hoe je op een makkelijke en snelle manier gamba’s klaarmaakt op de Big Green Egg. Ook bij het bereiden van gamba’s op de Big Green Egg zijn natuurlijk veel variaties mogelijk.

Je kan de gamba’s bijvoorbeeld marineren met ingrediënten zoals rode peper, chilivlokken, teriyaki of citroen. Combineer en varieer, er zijn talloze lekkere recepten te bedenken.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons