• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Natuurlijk nodigt de Big Green Egg uit om de lekkerste gerechten klaar te maken met een uitgebreide voorbereiding, met heerlijke stukken vlees die langzaam kunnen garen.

Maar met de Big Green Egg kan je ook gerechten ter plekke bereiden met een heerlijk resultaat. Zo krijgt kip net dat beetje extra, wanneer deze bereid wordt op de Big Green Egg in plaats van in de oven!

Geroosterde Kip van de Big Green Egg – Ingrediënten

  • 1 ½ Hele scharrelkip
  • 3 Rode uien
  • 8 Bospenen/oerwortelen
  • Bimi
  • Kleine aardappelen
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Geroosterde Kip van de Big Green Egg – Stap 1

Voor het bereiden van kip op de barbecue moet de Big Green Egg eerst op de juiste temperatuur gebracht worden. Breng de temperatuur naar 180 graden en plaats de ConvEGGtor met de poten naar boven in het ei.

Kip roosteren op de Big Green Egg gaat het makkelijkst met een kiphouder, hiermee kan je de kip rechtop in de barbecue plaatsen. Er zijn varianten van kiphouders waar vocht in kan, hierdoor wordt de kip vanbinnen minder snel droog. Als je geen kiphouder hebt is dat geen probleem, plaats in dat geval het rvs-rooster op de ConvEGGtor.

Geroosterde Kip van de Big Green Egg – Stap 2

Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt is het tijd om de kip te kruiden. Aan een hele kip moet maar weinig gebeuren. Besprenkelen met olie en zout is eigenlijk al genoeg voor een heerlijk resultaat. Natuurlijk kan je het kruiden van de kip helemaal aan je eigen fantasie toelaten.

Als de kip naar wens is gekruid kan deze op de Big Green Egg. Bij 180 graden duurt het ongeveer één uur voordat de kip gaar is. Controleer altijd goed of de kip van binnen gaar is voordat je aan tafel gaat.

Geroosterde Kip van de Big Green Egg – Tips

Bij het gebruik van een kiphouder kan je ervoor kiezen om iets in het midden te plaatsen, hierdoor blijft het vlees sappiger. Zo kan je bijvoorbeeld een blikje bier in de meeste houders plaatsen, hier zijn ook speciale recepten voor. Ook kan je de keramische kiphouder vullen met wat witte wijn.

Maak naast de geroosterde kip ook nog wat lekkere bijgerechten als aardappelen of groenten op de ConvEGGtor. Zo heb je snel een heerlijke maaltijd. Met een simpel gerecht als geroosterde kip van de Big Green Egg kan je dus ook eindeloos variëren!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons