Geroosterde pompoen van de Big Green Egg (Vega)

We kennen de pompoen allemaal vooral door onze associaties met Halloween. Heel jammer, vinden wij, want pompoenen zijn heerlijk, voedzaam en ook nog eens Hollands (in de meeste gevallen). Gelukkig neemt de populariteit van pompoen de laatste jaren gestaag toe, en komen steeds meer mensen achter de veelzijdigheid van de pompoen.

Dit lekkere gerecht is anders dan andere vegetarische BBQ gerechten omdat het wat meer vult. Pompoen bevat namelijk zetmeel – net als bijvoorbeeld aardappels – en dit geeft onze buik een voldaan gevoel. We gaan de pompoen niet schillen in dit recept, want de schil kan je gewoon eten! Voor dit recept heb je een bastingkwast nodig.

Betonnen Buitenkeuken Cabin 200A
Betonnen Buitenkeuken Wallo Corner

Geroosterde Pompoen Van De Big Green Egg (Vega) – Ingrediënten (4 personen)

  • 1 pompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • Grof zeezout
  • Versgemalen peper
  • Olijfolie

Geroosterde Pompoen Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 1

Verwarm de barbecue tot 200 graden, zorg ervoor dat je de pompoen met indirecte hitte kan verwarmen, anders verbranden de pompoenen. Was de pompoen en snijd deze doormidden. Haal meteen de zaden uit de beide helften met een lepel en snijd de pompoen in maanvormige plakken. Leg alle stukken in een schaal.

Betonnen Buitenkeuken Wallo Corner
Betonnen Buitenkeuken Wallo Corner

Geroosterde Pompoen Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 2

Snijd de rozemarijnblaadjes en de knoflook fijn. Sprenkel de olijfolie over de pompoen en verdeel de knoflook en rozemarijn er overheen. Gooi er ook wat peper en zout op. Hussel de pompoenstukken vervolgens goed door elkaar zodat beide zijden van de pompoen vol met smaak zitten.

Geroosterde Pompoen Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 3

Leg de pompoenstukken in een ovenschaal. Leg de ovenschaal op de BBQ en gebruik de kwast om de pompoenstukken in te smeren met de overgebleven olie, knoflook en rozemarijn. Sluit nu de barbecue en rooster voor ongeveer 45 minuten.

Betonnen Buitenkeuken Cabin 200A
Betonnen Buitenkeuken Wallo Corner

Geroosterde Pompoen Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 4

De pompoen is gaar als de stukken lekker zacht zijn van binnen. Zijn de pompoenstukken gaar? Haal ze van de barbecue en serveer ze met schil – deze kan je ook eten! Eet smakelijk!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons