Kerstspecial: Beef Wellington van de Big Green Egg

Je wilt met kerst iets bijzonders maken op de barbecue. Beef Wellington op de BBQ is dan bijzonder goed geschikt. Het is een lekker winters gerecht, je kunt je er behoorlijk in uitleven en tegelijkertijd heb je tijd voor de bijgerechten.

Beef Wellington maken op de barbecue

Hoe kun je Beef Wellington maken op de barbecue? We beginnen natuurlijk met de ingrediënten. Daarna leggen we je stap voor stap uit hoe je op jouw Big Green Egg of een andere BBQ zorgt voor dit malse, winterse en smaakvolle gerecht.

Ingrediënten

 • 1 ossenhaas van ca. 3 kg
 • 1 kg kastanjechampignons
 • 2 el olijfolie
 • 250 g parmaham (plakjes)
 • 150 g fijne dijonmosterd
 • 4 eidooiers
 • 2 rollen bladerdeeg van 270 g (van 40 x 24 cm)

Voorbereiding

Begin met een goede voorbereiding. Steek de barbecue op de juiste temperatuur aan, maak de champignons schoon en grill de ossenhaas alvast:

 1. Steek de barbecue aan
 2. Maak de kastanjechampignons schoon
 3. Grill de ossenhaas
 4. Verlaag de temperatuur

Steek de barbecue aan

Begin door de houtskool in de barbecue aan te steken (of de gasbarbecue of elektrische BBQ op temperatuur te brengen). Verwarm tot 250 graden Celsius. Haal ondertussen de ossenhaas alvast uit de koelkast.

Tip: heb je een Green Egg? Gebruik dan de Cast Iron Grid voor het verwarmen.

Maak de kastanjechampignons schoon

Maak de kastanjechampignons schoon en maal ze in een keukenmachine tot puree. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak daarin de puree gedurende 25 minuten tot het vocht eruit is verdampt. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Grill de ossenhaas

Grill de ossenhaas op het rooster. Doe dat rondom, gedurende ongeveer 1 minuut. Haal het vlees dan weer van de BBQ en leg het ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Verlaag de temperatuur

Verlaag de temperatuur van de barbecue naar ongeveer 200 graden Celsius.

Tip: heb je een Green Egg? Haal de Cast Iron Grid eruit en plaats de convEGGtor en het RVS-rooster met daarop de Baking Stone.

Bereiden

Nu is het tijd voor de bereiding. We leggen je stap voor stap uit hoe je Beef Wellington op de BBQ maakt:

 1. Pak plasticfolie
 2. Verdeel de champignonpuree
 3. Leg bakpapier neer
 4. Haal de folie van de ossenhaas
 5. Bestrijk met eidooier
 6. Knip het bakpapier af
 7. Haal de Beef Wellington van de barbecue

Pak plasticfolie

Leg een aantal vellen plastic folie neer, meer dan de lengte en breedte van de ossenhaas. Leg de plakken parmaham er als een set dakpannen op. Zorg ervoor dat je hier straks heel de ossenhaas in kunt rollen.

Verdeel de champignonpuree

Verdeel de champignonpuree over de parmaham en druk dit met (de bolle kant van) een lepel aan. Leg de ossenhaas erop. Bestrijk het vlees met de mosterd. Rol het vlees met de folie in de puree en parmaham.

Leg bakpapier neer

Leg bakpapier op het werkblad (minimaal 50 x 60cm). Klop de eidooiers los. Rol op het bakpapier de plakken bladerdeeg uit. Laat de lange kanten iets overlappen en bestrijk die met het eidooier. Plak het deeg voorzichtig aan elkaar.

Haal de folie van de ossenhaas

Haal de folie van de ossenhaas en leg die langs de naad op het bovenste deel van het bladerdeeg. Vouw de bovenkant en de zijkanten van het deeg over het vlees. Bestrijk de randen met eidooier. Vouw ook de onderkant erover heen. Plak alle zijkanten vast. Rol de ossenhaas om de vouwen naar de onderkant te brengen.

Bestrijk met eidooier

Bestrijk het volledige deeg met de eidooier. Snijd ter decoratie met een scherp mesje een (ruit)motief in het deeg (maar snijd er niet doorheen). Prik op minder zichtbare plaatsen 6 tot 8 gaatjes in het deeg.

Knip het bakpapier af

Knip wat je over hebt van het bakpapier af. Leg de ossenhaas op de barbecue. Gebruik een kernthermometer om het vlees tot 50 tot 52 graden Celsius te garen.

Haal de Beef Wellington van de barbecue

Haal de Beef Wellington van de BBQ als je de ideale kerntemperatuur bereikt. Dit duurt ongeveer 60 minuten. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het serveert.

Eet smakelijk! En fijne kerst!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons