• Nu besteld, dinsdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Wie denkt aan een zomer vol barbecueën denkt al snel aan heerlijke spareribs van de barbecue.

Sparerib is een van de populairste barbecue gerechten en het is ideaal als je voor meerdere mensen een lekkere snack wilt klaarmaken.

Doordat het vlees in veel gevallen minstens een dag moet marineren, kosten de meeste spareribrecepten veel tijd. Dit recept kan nog dezelfde dag worden klaargemaakt. Aan de slag dus!

‘Snelle’ Spareribs van de Big Green Egg – Ingrediënten

  • Spareribs (twee ribben)
  • 130 gram Paprikapoeder
  • 100 gram (bruine)Suiker
  • 2 tl Uienpoeder
  • Olijfolie
  • 2 el Mosterd
  • Rookhout (Hickory- en Kersenrookhout)

‘Snelle’ Spareribs van de Big Green Egg – Stap 1

Voordat we de spareribs kunnen marineren moeten deze ontdaan worden van het vlies dat tegen het vlees zit. Het vlies zit bij spareribs tegen de binnenkant van de ribben aan.

Om het vlies te verwijderen kun je een hoek losmaken met bijvoorbeeld de achterkant van een theelepel. Vervolgens kun je de rest van het vlies lostrekken, zoals een verpakking met een cellofaan eroverheen.

‘Snelle’ Spareribs van de Big Green Egg – Stap 2

De volgende stap is het marineren van de spareribs. Plaats de spareribs in een grote schaal en smeer ze aan alle kanten goed in met de mosterd. Meng vervolgens het paprikapoeder, de suiker en het uienpoeder en marineer naar eigen smaak.

Wees de eerste keer dat je dit recept maakt niet te enthousiast met de kruiden, zorg dat alles gelijkmatig is verdeeld en gebruik ongeveer een vierde van het mengsel.

Laat de spareribs tot slot minstens 2 uur afgedekt marineren in de koelkast.

‘Snelle’ Spareribs van de Big Green Egg – Stap 3

Om de spareribs een rijke smaak te geven maken we gebruik van houtsnippers om het vlees te roken.

Neem voor dit recept een grote hand hickory- en een handje kersenrookhout. Laat het hout minstens 30 minuten weken in een bakje water.

Steek de Big Green Egg aan en stook hem met de convEGGtor erin op tot 120 graden Celsius.

Voeg, als het hout geweekt is en de barbecue op temperatuur is, het hout toe aan de kolen en laat de Big Green Egg weer op de juiste temperatuur komen.

 ‘Snelle’ Spareribs van de Big Green Egg – Stap 4

Laat de gemarineerde spareribs 3-4 uur roken op de Big Green Egg op 120 graden.

De overheerlijke spareribs van de Big Green Egg zijn klaar bij een kerntemperatuur van ongeveer 70 graden Celsius.

Door de spareribs kort en bij een hoge temperatuur te garen valt het vlees niet van het bot en heeft het een lekkere bite!

‘Snelle’ Spareribs van de Big Green Egg – Tips

Er zijn veel variatiemogelijkheden om spareribs klaar te maken op de Big Green Egg.

Pas bijvoorbeeld de marinade aan, door verschillende kruiden te proberen of laat het vlees langer marineren. Je kan er ook voor kiezen om ander rookhout te gebruiken. Verschillende soorten fruithout geven het vlees een bijzondere andere smaak.

Mocht je bang zijn dat het vlees droog wordt, kun je er ook voor kiezen om de houtsnippers niet direct op de kolen te gooien. Zet in dat geval een bakje met water en houtsnippers op de convEGGtor onder de spareribs.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons