Wild Zwijn Filet van de Big Green Egg

Wild zwijn filet heeft een andere textuur en smaak dan een gewone varkensfilet: het wilde zwijn heeft, doordat het in het wild leeft, meer spieren en minder vet dan een gemiddeld varken. Daardoor bevat dit vlees minder cholesterol en calorieën dan varkensvlees, maar wel meer eiwitten. Wild zwijn wordt doorgaans urenlang gestoofd om het een rijke, volle smaak te geven. Vandaag is daar echter geen tijd voor. Volg ons snellere, maar net zo lekkere recept voor wild zwijn filet op de Big Green Egg.

Wild Zwijn Filet van de Big Green Egg – Ingrediënten

  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 200 gr eekhoorntjesbrood
  • 1 groene kool
  • 2 el olijfolie
  • 200 g spekjes
  • 4 wild zwijn filets

Overige benodigdheden:

  • Dutch Oven

Wild Zwijn Filet van de Big Green Egg – Stap 1

Plaats het gietijzeren rooster op de Big Green Egg en steek de houtskool aan. Verwarm de Big Green Egg tot 180 °C. Pel en snijd alvast de knoflook in kleine stukjes en halveer het eekhoorntjesbrood. Snijd de groene kool in de lengte in stukjes.

Wild Zwijn Filet van de Big Green Egg – Stap 2

Verwarm wat olijfolie in de gietijzeren Dutch Oven en zet deze op het rooster. Voeg de ui, knoflook en spekjes toe. Bak totdat de ui doorzichtig wordt. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en laat ongeveer 2 minuten bakken. Doe vervolgens de groene kool erbij en laat nog circa 2 minuten bakken. Draai af en toe de groenten om. Dit wordt ons bijgerecht voor bij het wild zwijn filet.

Wild Zwijn Filet van de Big Green Egg – Stap 3

Duw de gietijzeren Dutch Oven naar de achterkant van het rooster en leg de wild zwijn filets op het rooster. Grill deze gedurende ongeveer 2 minuten en draai de filets dan een kwartslag. Herhaal dit proces totdat je alle kanten van de filets hebt gebakken. De precieze grilltijd is afhankelijk van de dikte van het vlees. Om te weten of ze klaar zijn, meet je de kerntemperatuur van de filets. Richt op 58°C. Grill de filets voor langer, als dat nodig is.

Wild Zwijn Filet van de Big Green Egg – Stap 4

Haal de Dutch Oven en de filets van de Egg af. Voeg zout en peper toe naar smaak. Laat de wild zwijn filets heel even rusten en snijd ze vervolgens in stukken. Serveer met de groene kool.

Wild Zwijn Filet van de Big Green Egg – Tips

Wild zwijn filet is het perfecte gerecht om jezelf mee te verwennen na een lange week werken. Doordat de filets sneller gaar worden dan andere stukken vlees, houd je naast het koken genoeg tijd over om andere leuke dingen te doen, zoals een dagje weg met je gezin.  Dit recept is goed te combineren met een heerlijke rode wijn met wat pit.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons