• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Zuurdesembrood van de Big Green Egg

Zuurdesembrood

De Big Green Egg is meer dan alleen een barbecue om vlees, vis en groente mee te grillen. Het keramische ei houdt alle warmte goed vast en fungeert daarom perfect als oven. Met het volgende recept maak je heerlijk vers brood op je eigen Big Green Egg. Met al het kneedwerk dat erbij komt kijken is het een leuk recept om met kinderen te maken.

Ingrediënten

  • 400 gr bloem
  • 1 ½ tl zout
  • ¾ tl gist
  • 350 ml griekse yoghurt
Zuurdesembrood van de Big Green Egg

Voorbereiding

De eerste stap voor het maken van je eigen bakkersbrood is het maken van het deeg.
Begin met het mengen van het zout, de bloem en de gist. Meng het geheel vervolgens met de Griekse yoghurt en kneed het geheel in ongeveer 2 minuten tot een deegbal. Het deeg hoeft er niet mooi uit te zien, het gaat erom dat de ingrediënten goed zijn gemengd.

Nu het deeg is gemengd heeft het tijd nodig op te rijzen. Plaats hiervoor het deeg op een vel bakpapier en leg het in een grote kom. Plaats de kom vervolgens goed afgedekt in de koelkast en laat het 4 uur rusten. Na 4 uur is het deeg twee keer zo groot geworden.

Bereiding

Drie kwartier voordat het deeg klaar is kan de Big Green Egg worden aangestoken.
Laat de Big Green Egg op een constante temperatuur komen met de ConvEGGtor erin, met daarop een grote gietijzeren braadpan. De braadpan moet vervolgens, met deksel en al, 20-30 minuten voorverwarmen.

Als het deeg is gerezen kun je het makkelijk uit de kom tillen met het bakpapier en op een grote plank, die met bloem bestrooid is, leggen. Of gewoon op een met bloem bestrooid aanrecht.
Nu kan je voorzichtig een mooie bal kneden van het brood. Maak tot slot een bescheiden kruisje in de bovenkant van de deegbal.

Bakken

Plaats het brooddeeg vervolgens op een vel bakpapier en laat deze voorzichtig in de braadpan op de Big Green Egg zakken. Doe de deksel op de braadpan en bak het brood 25 minuten.

Haal na 25 minuten de deksel van de braadpan. Bak het zuurdesembrood in 10 minuten af op de Big Green Egg. Haal het zuurdesembrood na de laatste 10 minuten uit de pan en laat het buiten de Big Green Egg afkoelen.

Tips

Dit brood is erg lekker op verschillende momenten op de dag. Je kan er bijvoorbeeld mee ontbijten, maar je kan er ook knoflookbrood van maken of bruschetta voor de borrel.

Je kan ook verschillende soorten broden proberen klaar te maken met de Big Green Egg, het brood krijgt hier een echte houtoven smaak van!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons