• Nu besteld, overmorgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪
  • Tweede Kans

Tip: gebruik alleen de beste houtskool op de Big Green Egg

De beste tip om lekker te barbecuen? Kijk goed naar de houtskool die je gebruikt. Dit heeft namelijk veel invloed op de manier waar je de BBQ gebruikt. Het bepaalt natuurlijk mede de smaak, bijvoorbeeld als je zoekt naar de typische invloeden van rookhout. Daarnaast draagt goede houtskool bij aan beter onderhoud van de BBQ én maakt het de barbecue een meer duurzame optie. Wij leggen je precies uit hoe dat zit.

De duurzame keuze

De barbecue is in de basis niet automatisch de meest duurzame keuze om gerechten te bereiden. Je gebruikt verbranding, ten opzichte van bijvoorbeeld een inductiekookplaat op duurzame elektriciteit.

Toch hoeft de BBQ geen niet-duurzame keuze te zijn. Met een aantal tips maak je de barbecue een stuk duurzamer dan je misschien zou denken.

De houtskool die je kiest speelt daarin een belangrijke rol. Als je kiest voor de beste kool die er beschikbaar is weet je bijvoorbeeld zeker dat het gebruikte hout het FSC-keurmerk heeft. Dit betekent dat het hout duurzaam is gekapt en dat de bossen voldoende kans krijgen om zich weer te herstellen.

Tip: dit geldt zowel voor de houtskool als voor het rookhout dat je kunt kopen. De materialen van de beste kwaliteit zijn duurzaam gekapt.

Beste houtskool voor de BBQ

De beste houtskool voor de BBQ biedt bovendien een paar andere voordelen:

  • Stabiele temperatuur
    Een groot voordeel van de beste houtskool en het beste rookhout is dat dit een heel stabiele temperatuur in de barbecue op zal leveren. De verbranding verloopt geleidelijk, dankzij de hoogwaardige samenstelling van de kool. Dit zorgt ervoor dat de verbranding geen vreemde pieken kent. De stabiliteit zorgt voor een stabiele temperatuur in de barbecue, bijvoorbeeld als je de deksel sluit. Dit maakt het een stuk makkelijker om de BBQ goed op temperatuur te brengen en die daar vervolgens ook op te houden. Zo kun jij de gerechten garen, ook als je dat langzamer wilt doen.
  • Langdurige warmte
    Ten tweede levert de beste houtskool een meer langdurige verbranding op. De warmte houdt veel langer aan, zonder dat je er steeds nieuwe kolen bij dient te doen. Op die manier is het een meer duurzame keuze, die het jou makkelijker maakt om langere tijd te grillen op de BBQ. Dankzij de langdurige warmte verdien je jouw investering in betere houtskool bovendien weer terug, omdat je er onderaan de streep minder van nodig hebt.

Bovendien heb je de keuze uit zowel de reguliere beste houtskool voor de barbecue als uit allerlei varianten met bijvoorbeeld meer rooksmaak. Op die manier bepaal je helemaal zelf waarmee jij het lekkerst kunt grillen. Je weet dankzij de hoge kwaliteit van de beste houtskool voor de BBQ in ieder geval zeker dat je duurzaam en verantwoord bezig bent.

Beste houtskool voor de Big Green Egg

Zoek je de beste houtskool voor de Big Green Egg of een andere barbecue? We laten je met het overzicht van houtskool graag zien wat er allemaal beschikbaar is.

Bekijk de 100% natuurlijke houtskool van de hoogste kwaliteit, net als het rookhout waar je uit kunt kiezen. Je geeft het vlees en de andere gerechten op die manier de typische rooksmaak mee, waar zoveel mensen van houden. Sterker nog, je kunt de beste houtskool bestellen die ook restaurants en andere professionele BBQ’ers gebruiken. Zo weet je zeker dat het aan de kool en bijvoorbeeld het rookhout niet zal liggen. Met zo’n zak houtskool voor jouw Big Green Egg weet je zeker dat het heerlijk gaat smaken.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons