• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Asperges van de Big Green Egg (Vega)

Het Nederlandse aspergeseizoen loopt van begin april tot eind juni! In deze tijd kan je genieten van heerlijke, Nederlandse en seizoensgeteelde asperges.

Asperges zijn een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kan bereiden. Denk bijvoorbeeld aan een aspergesoep of lekker uit de oven met hollandaisesaus. Populairst is natuurlijk op oer-Hollandse wijze: een gekookte asperge met ham, ei en hollandaisesaus. In dit vegetarische recept doen we ‘t  net wat anders en worden ze gegrild op de Big Green Egg.

Asperges van de Big Green Egg – Ingrediënten

  • 12 witte asperges
  • Zonnebloemolie
  • 3 eieren

extra benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

Asperges van de Big Green Egg – Stap 1

Breng eerst water aan de kook in een pan om de eieren in te koken. Verhit de Big Green Egg met gietijzeren rooster tot 160 graden.

Kook de eieren vervolgens totdat ze hardgekookt zijn, dit neemt 7+ minuten in beslag. Laat de eieren vervolgens schrikken en pel ze.

Schil in de tussentijd de asperges en smeer ze in met zonnebloemolie. Pel de eieren en snijd deze fijn.

Tip: eieren schrikken het best in een kom met ijswater, met blokjes ijs.

Asperges van de Big Green Egg – Stap 2

Plaats de asperges loodrecht – dus haaks op de grill. Sluit gelijk de deksel, zodat de hitte niet kan ontsnappen.  Keer de asperges na 6 minuten om. De beste manier om dit te doen is door zachtjes met vlakke hand op de asperges te drukken en dan naar voren te duwen – als een soort rolbank. Op deze wijze kan je de asperges in een keer keren. Zo voorkom je dat er te veel vocht ontsnapt en de asperges uitdrogen. Pas natuurlijk wel op dat je het hete grillrooster niet met je hand aanraakt. Plaats snel de deksel weer op de Big Green Egg

Asperges van de Big Green Egg – Stap 3

Draai na ongeveer 4 minuten de asperges weer om en laat ze nog 3 tot 4 minuten liggen. Je kan voelen of de asperges klaar zijn: ze moeten zacht zijn, maar wel nog een beetje weerstand bieden.

Haal de asperges vervolgens van de grill af. Snijd de eieren in plakjes. Verdeel de asperges en het ei over de borden en schenk er wat hollandaisesaus overheen. Maak af door er wat versgemalen peper overheen te strooien.

Asperges van de Big Green Egg –  Tips

Asperges zijn lekker als bijgerecht voor allerlei soorten vlees en vis. Probeer dit recept bijvoorbeeld met een lekker stukje biefstuk, of combineer het met zalm en hollandaisesaus!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons