Aubergines zijn anders dan andere groentes, want aubergines vullen een stuk meer dan bijvoorbeeld courgettes of tomaten. Daarnaast lenen ze zich perfect om te laten vullen met allemaal lekkers – twee redenen waarom de aubergine een populair barbecue-ingrediënt is.
In dit recept gebruiken we de aubergines als een soort toast waar we de bruschetta op leggen. Dit vegetarische Italiaanse recept is niet alleen enorm lekker, het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Zelf vind ik bruschetta altijd lekkerder als het tomatenmengsel nét even de tijd heeft gehad om te rusten – maar of jij dit ook doet is volledig aan jou.
Aubergine Bruschetta Van De Big Green Egg (Vega) – Ingrediënten (voor ca. 10 met bruschetta gevulde aubergines):
- 1 aubergine
- 250 gram tomaatjes
- een handje verse basilicum
- 2 á 3 eetlepels Parmezaanse kaas flakes
- 2 teentjes knoflook
- halve rode ui
- peper en zout
- olijfolie
- balsamicoazijn
- versgemalen peper
Aubergine Bruschetta Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 1
Verwarm de gril tot zo’n 200 graden. Snijd vervolgens de tomaatjes, knoflook, basilicum (houd een beetje apart) en ui fijn en doe deze samen met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn in een kom. Meng het geheel goed door en gooi er wat versgemalen peper overheen.
Snijd ook de aubergine in dikke plakken en bestrijk aan deze beide zijden met olijfolie.
Tip: zorg ervoor dat de plakken niet te dun worden, anders kunnen ze het tomatenmengsel niet ondersteunen.
Aubergine Bruschetta Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 2
Grill de aubergines tot er mooie grillstrepen op staan, doe dit aan beide zijden. Haal vervolgens de aubergine van de plaat af en schep het mengsel er zorgvuldig op. Garneer het vervolgens met de kaas en een paar blaadjes basilicum.
Tip: grill de aubergine niet zo lang dat ze slap worden, dan kunnen de aubergines het tomatenmengsel niet meer ondersteunen.
Aubergine Bruschetta Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 3
Serveer de aubergines direct want ze koelen nogal snel af. Eet smakelijk!