Avocado met gegrilde mais van de Big Green Egg (Vega)

Je hoort niet vaak dat er gegrilde ingrediënten in een salade zitten maar waarom zou je het niet een keer proberen? Door een ingrediënt te grillen krijgt de salade net die lekkere grillsmaak en past hij ook nog eens perfect bij een avondje barbecueën! Deze barbecue-klassierker kennen we allemaal: de maiskolf. Dit keer wordt deze klassieker iets anders bij het gerecht betrokken. Deze frisse en vegetarische salade is eenvoudig om te maken en misstaat op geen enkele BBQ!

NJOJ BBQ meubel Arthur

Avocado Met Gegrilde Mais Van De Big Green Egg (Vega) – Ingrediënten (8 personen)

  • 6 voorgekookte (!) maiskolven (voorkoken duurt ongeveer 10 minuten)
  • 3 rijpe (!) avocado’s
  • 6 bosuien
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1,5 eetlepel limoensap
  • 4-5 takjes koriander
  • 4-5 takjes munt
  • Versgemalen peper en zout

Avocado Met Gegrilde Mais Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 1

Verwarm de barbecue tussen de 160 en 180 graden en gebruik directe hitte. Snijd ondertussen de avocado’s open, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe dit door de avocado’s eerst verticaal in te snijden, vervolgens horizontaal en eventueel nog diagonaal. Zo krijg je een mooi rasterpatroon in de avocado’s. en lepel je daarna gemakkelijk alle stukjes eruit! Hak ook de koriander en munt fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes.

Snijplank XXL
Laguiole Vorkenset (6st) Zwart Ebbenhout

Avocado Met Gegrilde Mais Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 2

Meng in een bakje het limoensap en de chilisaus. Pak de maiskolven en bestrijk deze met olijfolie en zout.

Tip: limoenen, citroenen en sinaasappels laten zich een stuk makkelijker uitknijpen als je ze van te voren een vijftien á twintig seconden in de magnetron doet. De binnenkant wordt zo wat losser, en er komt daardoor een hoop meer sap uit!

Tip: bewaar citroenen altijd in de ijskast. Zo worden ze minder snel bruin én behoud je de meeste sappen.

Avocado Met Gegrilde Mais Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 3

Rooster de mais zo’n 10 minuten en zorg ervoor dat ze rondom wat kleur krijgen. Door de mais niet te veel te draaien krijg je van die mooie grill-streepjes. Haal de maiskolven van de BBQ af en zet de kolven rechtop. Snijd vervolgens met een mes de mais van boven naar beneden van de kolven af. Let hierbij goed op uw eigen handen!

Betonnen Buitenkeuken Cabin 200B
Betonnen Buitenkeuken Wallo Corner

Avocado Met Gegrilde Mais Van De Big Green Egg (Vega) – Stap 4

Meng in de avocado en de mais met de chili-limoendressing in een grote saladekom. Verdeel alles over een groot, plat bord en gooi de munt en bosui er overheen. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Eet smakelijk!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons