In een divers gezelschap wil je graag iedereen voorzien van heerlijke gerechten. Paddenstoelen lenen zich hier perfect voor. Ook bij bijzondere dieetwensen kunnen deze over het algemeen gewoon geserveerd worden. Paddenstoelen hebben een vleesachtige structuur, ze zijn vullend en ze zijn bovendien erg smaakvol. Daarom zijn paddenstoelen vaak ideaal om klaar te maken voor iemand die vegetarisch of veganistisch is.
De meest gebruikte en de meest bekende paddenstoel uit de Nederlandse keuken is misschien wel de champignon, daarom hebben wij een heerlijk glutenvrij, vegetarisch en gezond recept voor champignons van de Big Green Egg!
Champignons van de Big Green Egg – Ingrediënten
- 400 gr (Kastanje) champignons
- 3 el Olijfolie
- 3 el Balsamicoazijn
- 1 Halve citroen
- 2 Tenen geperste knoflook
- Zout
- Peper
Champignons van de Big Green Egg – Stap 1
Voordat de champignons de barbecue op kunnen, gaan we ze eerst marineren. Meng hiervoor de olijfolie, de balsamicoazijn, de knoflook, het sap van de citroen en peper en zout in een kom. Voeg hier vervolgens de champignons aan toe. Schep het geheel goed door elkaar.
De Big Green Egg kan nu aan op 180-200 graden.
Champignons van de Big Green Egg – Stap 2
Champignons op de Big Green Egg kun je zowel direct grillen, als in een oven schaal.
In een ovenschaal duurt het ongeveer 10-15 minuten voordat de champignons beetgaar zijn. Als je de champignons direct gaat grillen op de Big Green Egg is het handig om de champignons aan spiesen te rijgen.
Champignons van de Big Green Egg – Tips
Paddenstoelen kunnen ook rouw gegeten worden, het maakt dus niet veel uit wanneer je de champignons van de barbecue afhaalt.
Voor champignons geldt bovendien dat ze ook afgekoeld nog steeds erg lekker zijn. Dit gerecht kan je dus ook goed eerder op de dag al klaarmaken.