• Nu besteld, dinsdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Dit is een barbecue-klassieker maar dan in een vegetarisch jasje. De spiesjes kennen we allemaal, maar met falafel is he toch ineens een beduidend anders gerecht!

Falafel is een gerecht uit de Levant. Het zijn gefrituurde balletjes van kikkererwten en tuinbonen. Falafel is al eeuwenlang enorm populair in het Midden-Oosten, en in Nederland wint dit gerecht ook steeds meer aan populariteit.

Je kan falafel gewoon bij de supermarkt kopen of zelf maken, maar ze zijn het lekkerst als je ze bij een Libanees koopt.

Snijplank XXL
Betonnen Buitenkeuken Cabin 350B

Falafelspiesjes van de Big Green Egg (Vega) – Ingrediënten (6 stuks)

  • 6 spiesjes
  • 12 falafel balletjes
  • Halve aubergine
  • 2 paprika’s (2 kleuren)
  • 6 cherrytomaatjes
  • Olijfolie

Tip: gebruikt u houten spiesjes? Leg deze dan eerst 5 á 10 minuten in een bakje met water. Op deze manier zorgt u ervoor dat de spiesjes zo min mogelijk aanbranden en verkolen.

Falafelspiesjes van de Big Green Egg (Vega) – Stap 1

Verwarm de BBQ tot ongeveer 200 graden. Snijd de aubergine en paprika’s in stukjes. Rijg alle ingrediënten op de spies. Neem per spies 2 falafel balletjes, 1 tomaatje, 2 stukjes paprika en 2 stukjes aubergine. Besprenkel de spiesjes ligt met wat olijf olie.

Tip: maak dit gerecht extra kleurrijk door verschillende kleuren paprika’s te gebruiken.

Tip: snijd de aubergine en paprika niet te klein! Houd ongeveer de grootte van de falafelballetjes aan als gewenste grootte.

Big Green Egg Large + EggMover
Betonnen Buitenkeuken Cabin 200B

Falafelspiesjes van de Big Green Egg (Vega) -Stap 2

Leg de spiesjes op de barbecue en laat deze 8 tot 10 minuten garen. Draai de spiesjes regelmatig om om verkoling van de paprika, tomaat en aubergine te voorkomen. Alle ingrediënten kunnen overigens ook rauw gegeten worden, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

Serveer de spiesjes met een lekkere, frisse dip zoals tzatziki. Eet smakelijk!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons