Gekookt, gebakken, gepureerd of uit de oven: aardappels maak je op eindeloos veel manieren klaar en steeds met een andere verrassende smaak. Deze gegrilde aardappelsalade bereid je met behulp van de Big Green Egg en is geschikt als bijgerecht voor allerlei maaltijden – en voor vegetariërs!
Gegrilde Aardappelsalade van de Big Green Egg – Ingrediënten
- 2 kg aardappels
- 5 el olijfolie
- 1 el zout
- ½ tl zwarte peper
- 10 el rode wijnazijn
- 6 el Dijonmosterd
- 500 ml extra vergine olijfolie
- Bosui, fijngesneden
- Verse peterselie, fijngesneden
- 100 g verse bieslook
Extra benodigdheden
- Gietijzeren rooster
Gegrilde Aardappels Salade van de Big Green Egg – Stap 1
Schil de aardappels en snijd deze vervolgens in kwartjes. Steek alvast de Big Green Egg aan en laat deze op een temperatuur komen van 200 graden.
Gegrilde Aardappelsalade van de Big Green Egg – Stap 2
Verdeel de olijfolie, zout en peper goed over de aardappels heen. Dit kan je doen door met schone handen de olie in de aardappels te wrijven. Grill de kwartjes gedurende 2-3 minuten op de Big Green Egg. Haal ze er voorzichtig af en laat ze vervolgens een aantal minuten afkoelen.
Gegrilde Aardappelsalade van de Big Green Egg – Stap 3
Meng de rode wijnazijn en mosterd samen in een kom. Roer geleidelijk de olijfolie door het mengsel heen. Snijd de verse bosui, peterselie en bieslook fijn en voeg deze vervolgens toe. Roer het mengsel goed door elkaar en giet het over de warme aardappels.
Gegrilde Aardappelsalade van de Big Green Egg – Tips
Aardappels zijn het perfecte bijgerecht voor bijna alles wat je maar kan bedenken. Het is ook nog eens gemakkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld wanneer je een langere treinreis maakt of met vrienden een gezamenlijke maaltijd hebt gepland.