Veel mensen kennen denk ik wel de watermeloensalade met munt en feta, maar deze is toch net een tikkeltje anders. Want zeg nou zelf, wie denkt er nou aan om een watermeloen op de barbecue te gooien? Toch is dit vegetarische recept zeker het proberen waard, watermeloen van de BBQ is echt een aanrader – daarnaast kan het natuurlijk niet meer zomers dan watermeloen!
Ingrediënten
- 1 kleine watermeloen
- 150 gram feta
- 1 limoentje
- Een handje verse munt
Stap 1
Verwarm de BBQ tot ongeveer 160 graden. Snijd ondertussen de watermeloen in dikke plakken van 2 á 3 centimeter dik. Maak van deze plakken vervolgens weer kwarten.
Stap 2
Leg de watermeloen op de barbecue en draai ze om als ze mooie grillstrepen hebben gekregen. Snijd ondertussen de feta in blokjes en de munt fijn.
Stap 3
Als beide kanten mooie grillstrepen hebben kan je de meloenen van de BBQ afhalen. Leg de plakken op een bord en gooi de fetablokjes en gesneden munt er overheen. Knijp de limoen fijn terwijl je deze over het geheel heen sprenkelt. Serveer terwijl de meloen nog warm is. Eet smakelijk!
Tip: doe de limoen een half minuutje in de magnetron. De limoen (en citroenen trouwens ook) wordt dan zachter en geeft meer sap los als je deze fijnknijpt.