• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Misschien wel een van de simpelste, maar daarom niet minder lekkere gerechten om op je Big Green Egg te maken, is een gepofte aardappel. Het is een klassieker, vereist weinig ingrediënten en vraagt weinig aandacht. Perfect dus om je maaltijd compleet te maken. Daarnaast is de gepofte aardappel ook geschikt voor de vegetariërs. Overweeg ook om het af te maken met heerlijke toppings, waarvan er online een heleboel te vinden zijn en die je aardappel eenvoudig naar een hoger niveau tillen. De keuze is reuze, dus leef je uit!

Gepofte aardappel van de Big Green Egg – Ingrediënten

  • Bloemige aardappel(s)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Aluminiumfolie

Optionele extra benodigdheden

  • Plate setter
  • RVS rooster
Römertopf Bricknic Kooksteen
Betonnen Buitenkeuken Wallo Corner

Gepofte aardappel van de Big Green Egg – Tip

Bedenk dat één aardappel goed is voor één portie. Pas daarom de grootte van je gekozen aardappels aan je tafelgenoten aan. Je wilt natuurlijk niet dat zij lang zitten te wachten op een gerecht dat zij in één hap op hebben, maar ook niet dat de aardappel te groot is om op te krijgen. Zorg er bovendien voor dat alle aardappels van vergelijkbare grootte zijn, om een gelijke garing te garanderen.

Gepofte aardappel van de Big Green Egg – Stap 1

Breng de Big Green Egg naar 230 graden. Was ondertussen je te poffen aardappels. Vergeet niet om licht over de schil te wrijven. Zo verwijder je vuil dat ondanks het water toch blijft zitten. Droog de aardappels vervolgens goed af, maar wees voorzichtig dat je de schil intact laat.

Betonnen Buitenkeuken Wallo Corner
Betonnen Buitenkeuken Wallo 200

Gepofte aardappel van de Big Green Egg – Stap 2

Scheur of knip aluminiumfolie in evenveel stukken als het aantal aardappels dat je gaat poffen op je Big Green Egg. Elk stuk moet groot genoeg zijn om een aardappel mee in te kunnen pakken. Leg de aardappels op de folie, besprenkel en wrijf ze in met olijfolie, breng ze op smaak met peper en zout en wikkel de folie er volledig omheen.

Gepofte aardappel van de Big Green Egg – Stap 3

Plaats de te poffen aardappels in je opgewarmde Big Green Egg en laat ze hier een uur in garen. Na 30 minuten eenmaal draaien om de schil van de gepofte aardappels rondom knapperig te krijgen. Na een uur zijn de aardappels gereed. Controleer dat door er met een mes in te prikken. Als dat eenvoudig gaat en het mes er ook weer makkelijk uit komt, kun je aan tafel.

Serveer eventueel met een salade, topping of saus en eet smakelijk!

Betonnen Buitenkeuken Wallo 300
Big Green Egg Peper en Zoutstel

Gepofte aardappel van de Big Green Egg – Alternatieve bereiding

Je kunt je gepofte aardappel ook zonder folie op je Big Green Egg bereiden. Daarvoor heb je dan wel een plate setter en rvs grillrooster nodig. Plaats de plate setter met de pootjes omhoog in de Big Green Egg en leg het rooster er bovenop. Houd de temperatuur iets lager, op 200 graden Celsius, en prik met een vork niet al te zuinig gaatjes in de aardappel. Daarmee voorkom je dat de aardappel uit elkaar spat. In dit geval houd je een baktijd aan van 1,5 uur en draai je de aardappel halverwege. Na die 1,5 uur besprenkel je de aardappel met olie en een flinke hoeveelheid zout. Bak daarna nog 30 minuten om je aardappel een lekkere krokante schil te geven.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons