Makkelijker dan dit vegetarische bijgerecht gaat het niet worden. Serveer dit hapje naast een mooi stuk vlees of vis, het zal niet misstaan. Gewoon als snack werkt ook altijd! Ervaring leert dat de kwaliteit van de geitenkaas in dit gerecht vaak het verschil tussen lekker en verrukkelijk bepaalt.
Ingrediënten (4 stuks)
- 2 zoete (rechte) puntpaprika’s
- 200 gram geitenkaas
- Een handvol walnoten
- Honing
- Tijm
Stap 1
Verwarm de BBQ tot zo’n 200 graden. Snijd de puntpaprika’s door de lengte en bestrooi de binnenkanten met wat peper. Wanneer je rechte puntpaprika’s koopt liggen ze wat makkelijker op de grill (vandaar de tip). Vul de paprika’s met geitenkaas en druk de stukjes walnoot ertussen. Druppel een heel klein beetje olijfolie de geitenkaas, en wat meer honing. Gooi er ook wat tijm overheen.
Stap 2
Leg de paprika’s op de BBQ en laat ze ongeveer 5 minuten grillen. Let wel op, de onderkant wordt snel zwart. Serveer als ze nog warm zijn. Eet smakelijk!