Groentenoedels van de Big Green Egg (Vega)

U zult vast denken: groetenoodles van een Big Green Egg? Heel begrijpelijk, want het klinkt ook gek. Het is echter totaal niet moeilijk! In dit recept leggen we uit welke ingrediënten je ervoor nodig hebt, en hoe je het klaarmaakt.

In dit recept zijn de groenten de noodels. Door de groentes in lange, dunne stukken te snijden maken we onze eigen noodles!

Deze roerbak groentenoedels zijn het perfecte gerecht om je vitamines binnen te krijgen en om te serveren als bijgerecht bij een burger of stukje vis. Maar, ook als hoofdgerecht kan deze vegetarische roerbak zijn mannetje staan. Een simpeler, gezonder en sneller recept is er niet!

Groentenoedels van de Big Green Egg – Ingrediënten

  • Versgeperst sap van drie citroenen
  • Versgeperst sap van een sinaasappel
  • 125 ml rijstwijnazijn
  • 125 ml sojasaus
  • 4 tl rode currypasta
  • 125 ml pindaolie
  • 250 g gesneden sjalotten
  • 2 el fijngesneden gember
  • 1 tl fijngesneden knoflook
  • 500 g rode paprika
  • 500 g peultjes
  • 1 kg Chinese kool
  • 500 g wortel
  • 500 g courgette
  • 500 g gele pompoen
  • 1 kg taugé
  • 18 tot 20 bosuien, doormidden gesneden in de lengte
  • 125 g verse basilicum
  • 125 g verse koriander
  • 75 g verse munt
  • 125 g dungesneden rode radijzen
  • 125 g gesneden pinda’s

Extra benodigdheden

  • Dutch oven
NJOJ BBQ meubel Arthur
Laguiole Broodmes Olijfhout

Groentenoedels van de Big Green Egg- Stap 1

Steek de Big Green Egg aan en verwarm deze voor op 200 graden. Plaats de Dutch oven op de Egg en laat deze 10 minuten opwarmen.

Was de groenten. Met name wortels kunnen nog wel eens vies aan de buitenkat zijn.

Gebruik een groenteschiller om de wortel, courgette en gele pompoen in dunne linten te snijden. Julienne deze stukken vervolgens door ze in de lengte doormidden te snijden. Snijd ook de paprika in de lengte in dunne stukken. Deze groenten vormen samen de ‘noedels’. Deze groentenoedels zijn binnen enkele minuten klaar in de Big Green Egg.

Groentenoedels van de Big Green Egg – Stap 2

Maak alvast de saus voor bij de groentenoedels roerbak klaar. Dat doe je door het citroensap, sinaasappelsap, de rijstwijnazijn, sojasaus en rode currypasta in een kleine kom door elkaar te mengen.

Tip: leg de sinaasappels en citroenen eerst 15 á 20 seconden in de magnetron. Op deze manier maak je de binnenkant wat losser, en kan je een hoop meer sap uit de citrusvruchten knijpen!

Tip: bewaar citrusvruchten (sinaasappel, citroen, meloen, etc.) altijd in de koelkast. Op deze manier worden de vruchten minder snel bruin en behoud je het meeste sap.

Laguiole Steakmessenset (6st) Olijfhout
Forged Flambadou

Groentenoedels van de Big Green Egg – Stap 3

Laat een wokpan opwarmen op het fornuis. Haal ondertussen de wortel, courgette en pompoen uit de Dutch Oven.

Giet de pindaolie in de wok en laat kort warm worden. Voeg vervolgens de sjalotten, gember, knoflook, paprika en peultjes toe.  Bak voor ongeveer 30 seconden met het deksel er op. Voeg vervolgens de courgette, wortel, gele pompoen, taugé en Chinese kool toe en bak 1 minuut. Voeg de saus toe en kook het geheel 30 seconden. Haal de wok van de EGG en voeg de basillicum, koriander en munt toe.

Verdeel de groenten in diepe borden of kommen. Serveer de groentenoedels en eet smakelijk!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons