Coleslaw is weer zo’n bijgerecht dat eigenlijk overal lekker bij is. Zelf vind ik het heerlijk om coleslaw als salade’tje te eten, anderen gooien het als topping ergens overheen; bijvoorbeeld op taco’s, wraps of burgers. Dit is een lekker frisse, en scherpe coleslaw. Voor dit recept heb je een slacentrifuge nodig.
Ingrediënten
- 500 gram rode kool
- 500 gram witte kool
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 theelepels appel azijn
- 3 theelepels mosterd
- 3 jalapeños
- 1,5 eetlepel suiker
- 1,5 rode uien
- 1,5 theelepel zout
- Peper en zout
Stap 1
Snijd de rode en witte kool fijn doe dit in een kom. Strooi het zout en de suiker over de kool en meng goed. Laat dit nu 10 minuten staan.
Stap 2
Snijd de jalapeños en de rode uien in reepjes en doe samen met de mayonaise, mosterd en azijn in een kom.
Stap 3
Doe de rode en witte kool in een vergiet en laat uitlekken. Maak de kool vervolgens helemaal droog door deze door de slacentrifuge te halen. Meng alles vervolgens samen en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!