Krieltjes burnt ends van de Big Green Egg (Vega)

Krieltjes

 

Deze krieltjes zijn lekker als vegetarische snack om je gasten alvast wat lekkers te geven terwijl jij je bezig houdt met het klaarmaken en barbecueën van het ‘echte’ eten. Deze krieltjes zijn makkelijk en snel te maken.

Het maken van deze krieltjes duurt een stuk korter wanneer je voorgekookte krieltjes koopt of wanneer je ze zelf kookt voordat je ze op de BBQ gooit. De hoeveelheid krieltjes ligt aan het aantal gasten dat je wilt, en de hoeveelheid dry rub die je nodig hebt is zo’n vier eetlepels per kilo krieltjes – je kan dit zelf natuurlijk naar smaak aanpassen.

Ingrediënten

  • Krieltjes
  • Dry rub (ca. 4 eetlepels per kilo krieltjes)
  • Olijfolie
  • Barbecuesaus
Duurzame BBQ: 7 eigenschappen die de Big Green Egg duurzaam maken

Voorbereiding

Verwarm je barbecue tot zo’n 200 graden. Zorg dat alle kolen/briketten aan een helft de BBQ liggen – zo creëer je een oven-effect. Wanneer de BBQ op temperatuur is leg je een geperforeerde bakplaat op de grill.

Het is van belang dat je de krieltjes, na deze gewassen te hebben, goed droogdept. Zo zorg je ervoor dat de krieltjes lekker knapperig worden op de BBQ. Als je dit gedaan hebt gooi je er wat olijfolie overheen. Niet te veel, maar genoeg om te zorgen dat de dry rub blijft plakken. Wrijf de krieltjes vervolgens in met de dry rub.

Bereiding

Verspreid de krieltjes goed over de bakplaat, op deze manier worden ze nóg sneller nóg knapperiger. Leg de bakplaat aan de ‘koele’ kant van de barbecue en laat ze zo’n 30 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Ondertussen kan je ze een keer omdraaien. Haal vervolgens de bakplaat uit de BBQ en smeer de krieltjes goed in met de BBQ saus. Laat de krieltjes vervolgens nog een kwartiertje bakken. Wanneer de saus dreigt te verbranden moet je de krieltjes meteen van het vuur halen.

Doe de krieltjes in een schaal, stop er prikkertjes in en serveer ze warm aan je gasten. Eet smakelijk!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons