Naast de klassieke champignons zijn er nog talloze andere paddenstoelen die het proberen waard zijn op de Big Green Egg. Zo zijn er vele soorten wilde en gekweekte paddenstoelen, die een erg lekkere aardachtige en romige smaak hebben.
Voor het volgende recept nemen we de grote broer van de champignon, namelijk de portobello. Deze grote paddenstoel is heerlijk om vegetarische gerechten mee te maken.
Vandaag maken we een vegetarisch gerecht met portobello en kaas.
Portobello van de Big Green Egg – Ingrediënten
- 4 Portobello’s
- 2 Vleestomaten
- 2 Tenen geperste knoflook
- 1 Gesnipperde rode ui
- 1 Gele paprika
- 1 Rode paprika
- Italiaanse kruiden
- 2 el Olijfolie
- 2 el Balsamicoazijn
- Mozzarella
- Peper
- Zout
Portobello van de Big Green Egg – stap 1
Met heerlijke verse ingrediënten en lekkere portobello’s gaan we een mini pizza-achtig gerecht maken.
Hiervoor gaan we eerst een deel van de ingrediënten grillen en dit kan uiteraard op de Big Green Egg. Voor het gemak doen we dit vandaag in de pan op het fornuis.
Snijd de tomaat en de paprika in blokjes. Verhit een pan met wat olijfolie en voeg hier de knoflook aan toe. Voeg vervolgens de ui toe en kort daarna de tomaat en paprika. Bak alles maximaal 2 minuten op hoog vuur.
Portobello van de Big Green Egg – stap 2
Stop na het grillen de groenten in een grote kom. Voeg hier de mozzarella in blokjes en de rest van de ingrediënten (behalve de portobello), naar smaak aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Maak vervolgens de portobello schoon, hiervoor hoef je enkel de steel eruit te trekken.
Portobello van de Big Green Egg – stap 3
Nu alle voorbereidingen zijn getroffen kan de portobello op de Big Green Egg. Deze gaat op 180 tot 200 graden, met de ConvEGGtor onder het gietijzeren rooster.
Vul de portobello’s in een ovenschaal met het groentemengsel en plaats deze voor ongeveer 10-15 minuten midden op het rooster. Maak eventueel op smaak met peper en zout. De portobello’s krijgen een heerlijke rokerige smaak op de Big Green Egg.
Portobello van de Big Green Egg – Tips
Het is leuk om te variëren met de vulling van je portobello’s. In dit recept kan je bijvoorbeeld makkelijk variëren met het soort groenten dat je gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van nog een courgette of gegrilde aubergine. Bestrooi het eindresultaat met verse basilicum en besprenkel het geheel met goede olijfolie. Of kies een keer voor een andere soort kaas, zoals pecorino of oude kaas.