• Nu besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
 • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Jouw boodschappenlijstje voor de BBQ: wat mag daarop niet ontbreken? Als je naar de winkel gaat voor boodschappen kun je maar beter een lijstje meenemen. Dat voorkomt dat je straks nog een keer terug moet, omdat je toch iets vergeten bent. Wij zetten het overzichtelijk voor je op een rij.

Heb je een Big Green Egg om op te BBQ’en? Dan zal het daaraan in ieder geval niet liggen. Wij delen de boodschappen die je in de winkel moet halen, om er een geweldig en smakelijk feestje van te maken.

Vooraf regelen: de voorbereiding

Begin met een goede voorbereiding. Een goed begin is immers het halve werk. Zorg er dus voor dat je alles voor de BBQ in huis hebt. De accessoires staan niet standaard op een boodschappenlijstje, omdat je er eigenlijk al eerder aan wilt denken.

Dit heb je in ieder geval nodig:

 • Houtskool
  Koop houtskool van goede kwaliteit. Op die manier zal het langer warmte afgeven, gebeurt dat geleidelijker en maak je bijvoorbeeld een duurzame keuze. Zo tref je de ideale voorbereiding voor een avond barbecuen.
 • Rooksnippers
  Met rooksnippers zorg je er in de BBQ voor dat je de rooksmaak extra sterk mee kunt geven aan alles wat je vervolgens bereidt. Kijk goed naar het type rookhout en de geur die het afgeeft, voor een smakelijke toevoeging aan jouw gerecht.
 • Leren schort
  Je bent pas een echte grill-meister als je een leren schort draagt. Bestel jouw schort en voorkom daarmee bovendien dat er (vet)vlekken op je mooie kleding komen.

Boodschappen doen voor de BBQ

Vervolgens ga je boodschappen doen voor de BBQ. Je gaat met het boodschappenlijstje naar de winkel. Daar heb je in ieder geval dit op staan:

 • Burgers
  Zonder hamburgers eigenlijk geen barbecue. En dan bedoelen we de burgers als basis, die je natuurlijk geweldig opmaakt voor een smakelijk gerecht. Zorg dus ook voor sla, uitjes, kaas, augurk, tomaat en al het andere dat je erbij wilt doen.
 • Lekker vlees
  Bestel of koop lekker vlees, zoals een goede biefstuk of een andere steak. Kies vlees van goede kwaliteit, met een randje vet om ervoor te zorgen dat de smaak zich goed verdeelt.
 • Verse vis
  Koop bijvoorbeeld zalmfilet, gamba’s en tonijn. Met name de grote stukken zijn goed geschikt om te grillen. Maak daarmee smaakvolle gerechten op de BBQ, eventueel met wat citroen voor meer frisheid.
 • Groente
  Gebruik groenten zoals een maiskolf, courgetteplakken en groentespiesjes om wat variatie aan te brengen. Bovendien valt de BBQ daardoor wat minder zwaar op de maag.

Extra’s: een compleet feestje

Ten slotte wil je zorgen voor een aantal extra’s:

 • Salades en stokbrood
  Als je nog aan het grillen bent op de BBQ is het een goed idee om de salades en het stokbrood alvast te serveren. Daarom mogen die niet ontbreken als je met een boodschappenlijstje naar de winkel gaat.
 • Bier (ook om mee te grillen)
  Haal vervolgens bier, en eventueel speciaalbier dat je over het vlees heen druppelt. Op die manier krijgt het vlees een net even betere smaak.
 • Wijn en rosé
  Gebruik de wijn en rosé om te proosten op een gezellige avond. Vooral als de zon nog laag aan de hemel staat is de kans groot dat dit extra lekker smaakt. Zo kunnen jullie samen heel stijlvol proosten op een bijzonder geslaagde avond.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons