Nieuws

18 december 2016

De winter-BBQ is hot!

7 tips voor de winter bbq Zoals jullie, als ervaren Big Green Egg gebruikers weten, kan de Big Green Egg ook in de wintermaanden worden gebruikt. De Big Green Egg heeft namelijk niet zoals ons last van de winterse temperaturen, daarom een aantal tips om het gebruik van de Big Green Egg ook in de winter voor jullie prettig verloopt. 1. Zet de Big Green Egg zoveel mogelijk uit de wind. Zet hem zo in de tuin dat de Big Green Egg geen wind vangt. De Big Green Egg kan onder een afdak geplaatst worden of bij een schutting. Het […]
15 december 2016

KERST Recepten! Gerookte zalm met zeezout en suiker

Gerookte zalm met zeezout en suiker   Ingrediënten: 1 zijde zalm met huid 300 gr zout zeezout 375 gr suiker 2 blaadjes laurier 2 theelepels limoen rasp 15 peper korrels (gekneusd) 10 koriander korrels (gekneusd) 5 jeneverbes korrels (gekneusd)   Bereiding Voorbereiding: Leg de avond van te voren de zalm in een passende slee met de huid naar beneden. Meng het zout, suiker en de kruiden en wrijf dit over de zalm. Dek de zalm af met een stuk folie en laat de zalm nu 12 uur in de koelkast staan.   Haal de volgende ochtend de zalm uit de […]
15 december 2016

KERST Recepten! Lamskotelleten met basilicumsaus

Lamskotelleten met basilicumsaus   Ingrediënten: 12 lamskoteletten Handje verse tijm Olijfolie Zeezout & peper 400g paddenstoelen 1 citroen 2 handjes pijnboompitten Klein handje peterselie 2 grote handen basilicum 3-5 lepels balsamicoazijn   Bereiding Voorbereiding: Verwarm de Green Egg tot een temperatuur van 170 ⁰C.   Sla de koteletten een beetje plat met de palm van je hand. Stamp vervolgens de tijm fijn in een vijzel en meng er een beetje olijfolie door. Wrijf de koteletten aan beide kanten met het mengsel in en bestrooi ze met zout en peper. Leg ze even opzij. Bereiding: Rooster de paddenstoelen kort aan beiden […]
15 december 2016

KERST Recepten! Rode mulfilet met schaal- en schelpdieren

Ingrediënten: 1 kreeft à 500 g 1 aardappel 1 el olijfolie 4 rode mulfilets   Voor de vlierbloesemgel: 3 dl vlierbloesemsap 1 dl witte wijn 50 g suiker 2 steranijs 5 g agar agar   Voor het citrusschuim: Fijn geraspte schil van 1 sinaasappel Fijn geraspte schil van 1 grapefruit 2 dl melk 1 dl slagroom   Voor het ‘zand’: 1 dl arachide- of zonnebloemolie 1 stukje houtskool 100 g panko (japans broodkruim) 1 el glucosestroop   Voor de risotto: 3 teentjes knoflook 1 sjalot 1 el olijfolie 150 g risottorijst 1 dl witte wijn 5 dl kippenbouillon 1 klein […]
15 december 2016

KERST Recepten! Flensjes met gekaramelliseerde mandarijn

Flensjes met gekaramelliseerde mandarijn   Ingrediënten: 4 mandarijnen ¼ rode chilipeper 25 g verse gemberwortel 150 g suiker 50 g roomboter 100 ml Licor 43 200 ml sinaasappelsap 1 vanillestokje 50 g crème fraîche 8 blaadjes verse basilicum   Voor de flensjes: 125 g bloem ½ tl zout 3 eieren 300 ml volle melk boter, om in te bakken   Benodigdheden Cast Iron Grid Round Drip Pan The Pit Mitt BBQ Glove Voorbereiding: Verwarm de Big Green Egg  met de Cast Iron Grid tot 170 °C.   Schil de mandarijnen en  maak de chilipeper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. […]
15 december 2016

KERST Recepten! Eendenborst met kookgratin

Eendenborst met kookgratin   Ingrediënten: 4 Tamme eendenborst filets Peper Zout   Voor de gratin: 4 Vastkokende aardappels 300 gram wilde spinazie 2 Jonge preien 50 gram chorizo 10 Zwarte olijven 1 Teentje knoflook 50 gram veldsla 5 dl slagroom olijfolie Extra virgine olijfolie   Benodigdheden: Cast Iron Grid Cast Iron Griddle Half Moon Drip Pan Round   Voorbereiding Verwarm de Green Egg samen met de Cast Iron Grid en de Cast Iron Griddle Half moon (gladde kant naar boven) tot een temperatuur van 180 °C.   Verwijder het vlies van de eendenborstfilets en snijd het vet voorzichtig iets in. […]
15 december 2016

KERST Recepten! Gevulde Kalkoen

Gevulde kalkoen   Ingrediënten: 1 Kalkoen (2.5 kg) 1 Verse truffel 5 Dunne plakken vetspek   Voor de vulling: 100 gram gele cantharellen 2 banaansjalotten 2 teentjes knoflook 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 5 el plantaardige olie 5 gram citroenrasp 50 gram panko (Japans broodkruim) 1 ei 300 gram varkensgehakt   Benodigdheden: Cast Iron Grid Round drip pan Cast Iron Grid Lifter convEGGtor Flat Baking Stone The Pitt Mitt BBQ Glove Cast Iron Dutch Oven Instand Read Digital Thermometer   Voorbereiding: Voor de vulling: Was en droog de cantharellen zorgvuldig, gebruik hierbij een schone theedoek. Zorg dat ze niet […]
16 september 2016

7 & 8 Oktober Mode Event Roetgerink te Enter

Bigg Green Egg Chefkoks | vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober – 10.00 tot 17.00 uur Van al dat shoppen krijgt u natuurlijk trek… Laat de zintuigen prikkelen en proef heerlijke hapjes bereid door de chefkoks van Bigg Green Egg. Speciaal voor onze mannen staan zij dit weekend met een grote trailer op ons Modeplein. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober laten zij u – van 10.00 tot 17.00 uur – kennismaken met het luxe (buiten)koken op een Big Green Egg.
20 maart 2016

2e Pinksterdg Geopend!

2e Pinksterdag (16 mei) is onze showroom in Steenbergen geopend van 10.00 to 18.00 u. Deze dag is ook de Big green Egg trailer aanwezig. Gedurende de dag zullen er demonstraties gegeven worden op de Big Green Egg door professionele koks. Kom zien, proeven en beleven!     Ook is er een springkussen voor de kids!
18 januari 2016

Pulled Pork

Pulled Pork zie je de laatste tijd steeds meer in allerlei restaurants en food-trucks naar voren komen. De Big Green Egg is uitermate geschikt om dit erg populaire recept op te bereiden! Hier onder ons favoriete recept: RECEPT   Pulled Pork 2kg wordt gemaakt van Procureur, een stuk schouder van de varken. Online te bestellen of bij de slager. injecteren met de volgende mix : 50Ml appelsap 30 ml appelazijn 20ml honing 15 ml worchestercire saus zout Dit moet je even in een pannetje verwarmen tot alles goed mixt. Om de 5 cm injecteren je voelt vanzelf wel als er […]
scroll up