Beer Can Chicken van de Big Green Egg

Jouw eigen Beer Can Chicken op de BBQ is een geweldige keuze. Het is een bijzonder smaakvolle kip. De barbecue-smaak en die van het (Radler)bier komen heerlijk samen. Het resultaat is kip zoals je die waarschijnlijk nog nooit gegeten hebt.

Wij leggen je stap voor stap uit hoe je Beer Can Chicken op de barbecue maakt. Dat doe je bijvoorbeeld op jouw Big Green Egg. Het is een smaakvol gerecht, waarmee je bovendien de show steelt bij iedereen die met je meekijkt en mee-eet.

Beer Can Chicken 

 

De ultieme Beer Can Chicken? Die maak jij heel makkelijk zelf in je Big Green Egg met behulp van de Firestarter Beer Can Chicken Package. Sappig, vol van smaak en een perfecte match met Firestarter bier, speciaal gebrouwen door Kompaan Dutch Craft Beer Company. Onze Executive Chef Michèl Lambermon ontwikkelde speciaal een uitgebalanceerde pekel- en specerijenmelange om jouw Beer Can Chicken een boost te geven.

 

Voor het recept van Beer Can Chicken van de Big Green Egg delen we allereerst de ingrediënten. Houd de ingrediënten voor de kip en de rub apart. Met de rub breng je de kip op smaak, iets dat mooi aansluit bij het bier uit het blik dat je daarvoor gebruikt.

Beer Can Chicken van de Big Green Egg

Ingrediënten voor de kip

 • 1 kip
 • Olijfolie
 • 1 blikje Radler (halfvol)
 • 1 limoen
 • 1 citroen

Ingrediënten voor de rub

 • 1 el zwarte peper
 • 1 el zout
 • 2 volle el paprikapoeder
 • 3 volle el donkere basterdsuiker
 • 1 tl gemalen kruidnagel
 • 1 volle tl uienpoeder
 • 1 volle tl komijnpoeder
 • 1 volle tl knoflookpoeder
Firestarter - Beer Can Chicken Package

Stap 1

Begin met het aansteken van jouw barbecue. Zo zorg je ervoor dat deze goed op temperatuur is zodra je de kip kunt gaan garen.

 

Tip: gebruik je een Big Green Egg? Gebruik de convEGGtor met de pootjes omhoog. Sluit vervolgens de deksel en breng de barbecue naar een temperatuur van 180 °C.

 

Stap 2

Terwijl de barbecue verwarmt kun jij aan de slag met de rub voor de kip. Hiermee breng je het gevogelte goed op smaak.

Meng alle ingrediënten voor de rub door elkaar in een kom. Zorg dat het goed met elkaar vermengd wordt, om de smaken te combineren en die gelijkmatig te verdelen over een zo groot mogelijk deel van de kip.

Haal voorzichtig de huid van de kip los, om er met een paar vingers onder te komen. Verder de rub tussen de huid en het vlees en wrijf dat goed in.

 

Tip: strooi ook wat van de rub in de holte van de kip.

Firestarter - Beer Can Chicken Package - 700x467
Firestarter - Beer Can Chicken Package - Recept 700x400

Stap 3

Wrijf de huid van de kip goed in met olijfolie. Bestrooi de buitenkant daarna ook met de rub, totdat je deze helemaal hebt bedekt. De rub is nu verdeeld over de buitenkant, de holte én de ruimte tussen het vlees en de huid.

 

Stap 4

Nu is het tijd om met het blikje bier aan de slag te gaan. Zo maak je van de kip een Beer Can Chicken voor de barbecue. Plaats het blik in de onderkant van de kip en gaar de kip in circa 60 tot 70 minuten.

Tip: gebruik je een Big Green Egg? Gebruik de Folding Stainless Beer Can Chicken om het jezelf makkelijk te maken. En plaats een Round Drip Pan in het midden van de barbecue.

Stap 5

Neem de kip uit de barbecue om jouw Beer Can Chicken te serveren.
Strooi tot slot wat van de limoen- en citroenschil over het gerecht voor een extra frisse smaak.

 

Eet smakelijk!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons