• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

De Côte de Boeuf van de Big Green Egg is een geweldige verschijning en bovendien een heel smaakvol gerecht. Dus kun je een dry-aged côte de boeuf vinden? Dan is dit misschien wel de beste keuze voor op de barbecue.

Tip: dry-aged vlees bevat tot 20% minder vocht. De smaak is intenser en bovendien veel beter mals. Dat komt jouw gerecht op de BBQ ten goede, zelfs met een simpel recept zoals we dat met je delen.

Je kunt een côte de boeuf op verschillende manieren klaarmaken op de barbecue. In dit geval gebruiken we reverse grilling. Dat doen we om meer vocht in het vlees te houden, dan wanneer je de traditionele manier gebruikt. De methode is vooral goed geschikt voor dry-aged vlees dat je toch lekker mals wilt houden.

Côte de Boeuf van de Big Green Egg: het recept

Het recept voor een côte de boeuf van de BBQ is eenvoudig. Je hebt daar namelijk maar twee ingrediënten voor nodig. Het gaat in eerste instantie om het vlees zelf. Vervolgens voeg je daar alleen grof zeezout aan toe om het op smaak te brengen.

Tip: eet het vlees liever niet met welke saus dan ook. Overtuig jezelf én je gasten om eerst het vlees te proeven. Met ons recent voor een BBQ-côte de boeuf heb je daar waarschijnlijk genoeg aan.

Ingrediënten

  • 1 (Ierse) côte de boeuf à 1 kg
  • grof zeezout

Bereiden

De bereiding van jouw côte de boeuf van de barbecue is eenvoudig. Wij leggen het je stap voor stap uit:

  1. Verwarm de BBQ
  2. Wrijf over het rooster
  3. Onder aluminiumfolie
  4. Grill aan beide kanten
  5. Snijd dunne plakken

Verwarm de BBQ

Begin met het verwarmen van de barbecue. Doe dat tot ongeveer 120 °C.

Snijd ondertussen een rand vet van de côte de boeuf. Maak daarna voorzichtig een kruis in het afgesneden vet, om in te wrijven met grof zeezout. Leg dit vervolgens 1 tot 2 minuten op het rooster van de barbecue. Het vet zal daardoor een beetje smelten.

Tip: heb je een Big Green Egg? Gebruik de convEGGtor en het Stainless Steel Grid om de côte de boeuf op de BBQ te bereiden.

Wrijf over het rooster

Wrijf met het deels gesmolten vet over het rooster van de barbecue. Leg er daarna de côte de boeuf op. Het beetje vet plaats je op het vlees, om de smaak daarvan zo goed mogelijk over te brengen.

Zodra je het vlees omkeert op de barbecue neem je het vet eraf, om het er aan de andere kant weer op te leggen. Laat het vlees op die manier garen tot een kerntemperatuur van 42 °C.

Onder aluminiumfolie

Haal het vlees bij die temperatuur van de barbecue, om het daarna onder aluminiumfolie te leggen.

Stook de barbecue op naar ongeveer 250 °C, zodat je het vlees nog even kort en intensief kunt grillen.

Tip: heb je een Big Green Egg? Haal de convEGGtor met de EGGmitt eruit. Plaats in daarvan de Cast Iron Grid.

Gril aan beide kanten

Gril de côte de boeuf vervolgens aan beide kanten, steeds ongeveer 2 minuten. Neem het vlees daarna van het rooster en bestrooi het met grof zeezout.

Laat het vlees vervolgens 10 minuten rusten. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen zich goed verspreiden, voor een mals stuk vlees dat je mooi in plakken kunt snijden.

Snijd dunne plakken

Snijd de côte de boeuf van de BBQ in mooie dunne plakken.

Tip: serveer het vlees met bijvoorbeeld een uienpuree van gepofte witte uien, gegrilde ui, gegrilde asperges en gepofte cherry-tomaten. Dat geheel breng je op smaak met sushi-azijn.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons