• Nu besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
 • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Tonijn Tataki van de Big Green Egg: wij delen het recept waarmee je op de barbecue grilt alsof je een ware chef bent. Dat wil zeggen, het gaat bij dit gerecht eigenlijk om de wijze waarop je de tonijn snijdt, als je die serveert.

Een tataki van tonijn eet je namelijk niet rauw (dat is sashimi), maar gril je kort op de barbecue. Vervolgens snijd je er dunne plakjes van, waarmee het een tataki wordt. Bovendien gebruik je sesamzaadjes. Dat zorgt ervoor dat het een knapperige bite krijgt, waardoor je sowieso een bijzonder gerecht op tafel zet.

Tip: de bereiding volgens het recept voor tonijn tataki is niet ingewikkeld. Zorg dat je de tonijn gaart op een goede BBQ (wij raden je natuurlijk de Big Green Egg aan) en dat je goede kwaliteit vis inkoopt. Ga naar de visboer, en kies bijvoorbeeld voor Yellow Fin Tuna. Die is erg goed geschikt voor de barbecue.

Tonijn Tataki van de Big Green Egg: het recept

Een lekkere tonijn tataki op de BBQ maak je met maar een paar ingrediënten. Het recept is eenvoudig, dus daar kun je ook als beginnende kok of grillmeister uitstekend mee uit de voeten.

Ingrediënten

 • 250 gram tonijnsteak
 • 3 el sojasaus
 • 1 el witte sesamzaadjes
 • 1 el zwarte sesamzaadjes

Bereiden

De bereiding van de tonijn tataki doe je in 7 eenvoudige stappen:

 1. Haal de tonijn uit de koelkast
 2. Steek de barbecue aan
 3. Draai de tonijnsteak
 4. Meng de sesamzaadjes
 5. Bedek de tonijn
 6. Grill de steak op de BBQ
 7. Snijd en serveer

Haal de tonijn uit de koelkast

Begin met het op tijd uit de koelkast halen van de tonijn. Gun ‘m ongeveer 30 minuten de tijd om op kamertemperatuur te komen, voordat je daarmee aan de slag gaat.

Pak een bord en vul dat met de sojasaus. Leg de tonijn erin, om die alvast lekker te laten marineren.

Steek de barbecue aan

Steek ondertussen de barbecue aan. Gebruik een Big Green Egg of een andere BBQ. Zorg er in ieder geval voor dat je die voorbereidt voor direct grillen. Zo kun je de tonijn straks in korte tijd een ‘tikkie’ geven, om de vis van het rauwe af te halen.

Draai de tonijnsteak

Draai tijdens het verwarmen van de barbecue de tonijn in de sojasaus. Zorg er op die manier voor dat de vis op beide kanten ongeveer 15 minuten op het bord ligt.

Meng de sesamzaadjes

Pak ondertussen een ander bordje of een schaaltje. Meng daar de twee soorten sesamzaadjes met elkaar. Op die manier krijg je een zowel smakelijke als mooie mix die je kunt gebruiken voor de korst.

Bedek de tonijn

Na ongeveer 30 minuten is de tonijn goed op kamertemperatuur en bovendien goed gemarineerd.

Bedek de tonijn aan alle kanten met de sesammix die je net hebt gemengd. Op die manier krijgt de vis straks zo’n fijne korst, die het tot een geslaagde tataki van de BBQ maakt.

Gril de steak op de BBQ

Grill de tonijn op de barbecue, zoals je dat ook met een andere steak zou doen. Reken op maximaal 3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de vis. De tonijn heeft niet veel nodig om van het rauwe af te komen, dus blijf er het liefst gewoon even bij staan.

Tip: de tonijn mag van binnen nagenoeg rauw blijven. Op die manier ontstaat er een mooi contrast tussen de rand van sesamzaad, de gegrilde delen en de koelere kern.

Snijd en serveer

Snijd de tonijnsteak van de barbecue in dunne plakken. Maak er op die manier een tataki van, direct van de BBQ.

Tip: zoek je bij dit recept een lekker bijgerecht? Kies bijvoorbeeld een zeewiersalade. Dat is bovendien bijzonder gezond.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons