• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪
Schoonmaak en onderhoud
Schoonmaak en onderhoud

Big Green Egg

Schoonmaak en onderhoud

Sommige mensen raden aan om de Egg elke keer na gebruik schoon te stoken. Dit doen ze om de etensresten te verbranden. In de praktijk blijkt echter dat er dan een klein beetje bijkomende schade is en dus wordt het afgeraden om dit elke keer te doen. Het is wel nodig om dit elke 2 tot 3 keer te doen. Ook is het nodig om na elk gebruik het rooster schoon te borstelen (met een staalborstel of een rack cleaner) en daarmee de etensresten op het rooster te verwijderen. Verder is het verstandig om het rooster in te oliën, hierdoor is het makkelijker schoonmaken en blijft hij beter beschermd tegen de hoge temperaturen. Dit is erg makkelijk te doen met een oliespray.

As legen

 

Elke keer dat je de Egg gebruikt, worden er kolen verbrand. Dit zorgt voor as (zowel onderin als aan de zijkanten). De as onderin kan op zich niet heel veel kwaad. Dit moet wel verwijderd worden, maar heeft niet zodanig veel invloed op de werking van de Egg als de as aan de zijkanten. De Egg werkt zo goed door middel van luchtstromen en de as blokkeert deze en daardoor kan het zijn dat de temperaturen lager uitvallen of dat de Egg er een stuk langer over doet om op de juiste temperatuur te komen. Het is verstandig eens in de 2- 3 weken (ligt ook aan hoe intensief de Egg gebruikt wordt) de Egg compleet te legen en het as te stofzuigen (bijv met deze aszuiger)

Langere tijd geen gebruik

 

Als de Egg voor een langere tijd niet gebruikt wordt, is het belangrijk om de onderste luchtschuif open te houden. En na deze langere periode van geen gebruik dient de Egg een volledige schoonmaakbeurt te ondergaan, alvorens deze weer te gebruiken. Ook wordt het aangeraden om de margrietschijf regelmatig in te vetten met een plantaardige olie zoals zonnebloemolie (Let op: geen olijfolie).

Vilt vervangen

 

Het vilt zorgt ervoor dat er geen lucht de Egg instroomt en dus de luchtstromen verstoort. Op het moment dat je rook naar buiten ziet komen tussen de deksel en de bodem (de plek waar het vilt zit) dan dient u het vilt te vervangen.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons