Schoonmaak en onderhoud

Schoonmaak Producten

Bekijk accessoires

Check and clean service

Bekijk opties

Check & clean service

Greeneggtotaal biedt een nieuwe servicedienst Check&Clean aan voor zowel particulieren als professionele gebruikers.
Check&Clean houdt in dat een vakkundig Big Green Egg Servicemonteur uw Big Green Egg controleert. Hieronder volgen tips om zelf de Egg goed te onderhouden.

Zelfreinigend

Je groene ei is ontworpen om vrijwel zelfreinigend te zijn. Keramiek is poreus en zal water absorberen. Daarom wordt het afgeraden om water te gebruiken.

Schoonmaken na elk gebruik

Sommige mensen raden aan om de Egg elke keer na gebruik schoon te stoken. Dit doen ze om de etensresten te verbranden. In de praktijk blijkt echter dat er dan een klein beetje bijkomende schade is en dus wordt het afgeraden om dit elke keer te doen. Het is wel nodig om dit elke 2 tot 3 keer te doen. Ook is het nodig om na elk gebruik het rooster schoon te borstelen (met een staalborstel of een rack cleaner) en daarmee de etensresten op het rooster te verwijderen. Verder is het verstandig om het rooster in te oliën, hierdoor is het makkelijker schoonmaken en blijft hij beter beschermd tegen de hoge temperaturen. Dit is erg makkelijk te doen met een oliespray.

As legen

Elke keer dat je de Egg gebruikt, worden er kolen verbrand. Dit zorgt voor as (zowel onderin als aan de zijkanten). De as onderin kan op zich niet heel veel kwaad. Dit moet wel verwijderd worden, maar heeft niet zodanig veel invloed op de werking van de Egg als de as aan de zijkanten. De Egg werkt zo goed door middel van luchtstromen en de as blokkeert deze en daardoor kan het zijn dat de temperaturen lager uitvallen of dat de Egg er een stuk langer over doet om op de juiste temperatuur te komen. Het is verstandig eens in de 2- 3 weken (ligt ook aan hoe intensief de Egg gebruikt wordt) de Egg compleet te legen en het as te stofzuigen (bijv met deze aszuiger)

Langere tijd geen gebruik

Als de Egg voor een langere tijd niet gebruikt wordt, is het belangrijk om de onderste luchtschuif open te houden. En na deze langere periode van geen gebruik dient de Egg een volledige schoonmaakbeurt te ondergaan, alvorens deze weer te gebruiken. Ook wordt het aangeraden om de margrietschijf regelmatig in te vetten met een plantaardige olie zoals zonnebloemolie (Let op: GEEN olijfolie).

Vilt vervangen

Het vilt zorgt ervoor dat er geen lucht de Egg instroomt en dus de luchtstromen verstoort. Op het moment dat je rook naar buiten ziet komen tussen de deksel en de bodem (de plek waar het vilt zit) dan dient u het vilt te vervangen.

 

scroll up
WhatsApp chat