Big Green Egg XXL Onderdelen

Mocht u ooit nieuwe onderdelen voor de Big Green Egg XXL nodig hebben dan kunt u deze hier kopen. De garanties van de Big Green Egg zijn gebaseerd op normaal en redelijk huishoudelijk gebruik, maar er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren. Door de goede kwaliteit van de Big Green Egg hoeft u waarschijnlijk niet meteen een geheel nieuwe Egg aan te schaffen omdat de meeste onderdelen gewoon intact blijven. Het deel waarvan u dan een nieuwe versie wilt, kunt u gewoon los bestellen! Let er hierbij op dat sommige kleine vormen van schade geen impact hebben op de werking van de Big Green Egg. Kleine cosmetische scheuren in de buitenste glazuurlaag van de Egg zullen bijvoorbeeld verder geen impact hebben op de werkzaamheid.

De Big Green Egg modellen zijn opgebouwd uit verschillende losse onderdelen zoals de base (het onderste deel), de dome (de deksel), de firebox (het onderste gedeelte in het binnenwerk), de firering (het deel waarop u het kookrooster plaatst) en de grate (het rooster waarop de kolen liggen) etc. Deze onderdelen zijn essentieel voor de werking van de Egg en zorgen er samen voor dat de Egg het resultaat kan geven waar de Egg zo bekend om staat.

U kunt zelf uw Big Green Egg XXL uitbreiden met extra onderdelen. Deze zijn niet essentieel, maar kunnen wel een goede toevoeging zijn. Zo zijn er zijplankjes te bestellen waarop u uw producten, smaakmakers of accessoires kwijt kan. Een andere toevoeging is de roestvrijstalen schoorsteenkap als alternatief voor de gietijzeren margrietschijf. Deze heeft een dichte bovenkap en is daardoor ideaal voor regenachtig weer. U kunt zich voorstellen dat onderdelen als de bovengenoemden het gebruiksgemak van de Big Green Egg vergroten. Verder kunt u een kijkje nemen bij de accessoires. Ook hierbij geldt dat ze veelal het gebruiksgemak vergroten. Andere accessoires spelen juist in op speciale kooktechnieken of gerechten. Zo maakt u uw Big Green Egg helemaal persoonlijk en wordt het nog leuker om de Egg te gebruiken.

scroll up
WhatsApp chat