• Nu besteld, overmorgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪
  • Tweede Kans

De 5 beste tips voor een geslaagd tuinfeestje (gegarandeerd succes)

Je gaat een tuinfeestje geven: hoe pak je dat goed aan? Met een paar van onze tips weet je zeker dat het een succes wordt. En dat je de volgende keer waarschijnlijk weer aan de buurt bent om het te organiseren, dus weet wel waar je aan begint.

Een goed (tuin)feestje draait namelijk maar om drie dingen: samen zijn, lekker eten en een gezellige sfeer. En hoe je dat voor elkaar krijgt? Dat delen we in de 5 beste tips voor een feestje.

De beste tips voor een tuinfeestje

Als jij aan de beurt bent om het te organiseren maken we het je met deze tips voor in de tuin een stuk makkelijker:

  • Zorg voor functionele én gezellige verlichting
  • Bouw samen op (en breek weer samen af)
  • Speel fijne achtergrondmuziek
  • Bereid smakelijke gerechten
  • Kom samen rond de barbecue

Functionele én gezellige verlichting

Zorg voor voldoende functionele verlichting, als je verwacht dat jullie er met het donker nog zijn. Er is niets zo vervelend als het niet meer kunnen zien en daarom vroeg moeten stoppen.

Denk aan zowel de functionele verlichting als ook aan de gezellige verlichting. Een sliert met gekleurde (LED)bollen doet het bijvoorbeeld ontzettend goed. Het ziet er meteen uit als een feestje, zelfs als er nog niemand is.

Opbouwen (en weer afbreken)

Je moet het één en ander voorbereiden en opbouwen, en uiteindelijk ook weer afbreken. Nodig een paar vrienden uit om je te komen helpen. En vraag ze om ideeën voor de aankleding. Of geef ze de creatieve vrijheid om het op te bouwen zoals zij denken dat het goed is.

Fijne achtergrondmuziek

Speel fijne achtergrondmuziek, waar iedereen wat aan heeft. Kies liever niet één genre. Probeer te variëren of maak de tablet beschikbaar waar iedereen nummers op kan toevoegen. Juist met meer variatie zal je merken dat het heel gezellig wordt en de voetjes uiteindelijk van de vloer gaan.

Smakelijke gerechten

Natuurlijk bereid jij smakelijke gerechten. Er is niets zo gezellig en leuk als samen eten, vooral als het bij jou in de tuin is. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld gerechten met vlees, vis en vegetarische gerechten voorbereidt. Of haal in ieder geval de ingrediënten in huis, zodat jullie daar straks samen mee aan de slag kunnen.

Tip: wil je het jezelf makkelijk maken? Bereid de gerechten zoveel mogelijk voor. Of nodig anderen uit om je daarmee te helpen.

Samen rond de barbecue

De beste manier om samen gerechten te bereiden tijdens een tuinfeestje is natuurlijk op de barbecue. Wat is er leuker dan samen rond een Green Egg? Laat zien hoe je het vlees precies goed gaar grillt. Of nodig anderen uit om hun kunsten te laten zien, als je weet dat ze daar iets bijzonders van kunnen maken.

Plan B: als het weer tegenzit

En zit het toch tegen met het weer? Geen zorgen, zelfs bij de grootste plensbui hoef jij de anderen helemaal niet af te zeggen. Verwarm bijvoorbeeld de oven alvast voor. En zorg ervoor dat je binnen een slinger met lichtjes op kunt hangen. Moet jij eens kijken hoe snel je alles naar binnen verplaatst. En kan de Green Egg BBQ onder een overkapping staan? Dan hoef je de heerlijke smaak daarvan bovendien niet eens te missen.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons