• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

De Big Green Egg Medium

De Big Green Egg Medium is een zeer populaire maat uit de Big Green Egg serie. De medium weegt 45 kg en het rooster heeft een diameter van 38 cm. Met de Medium kunt u met gemak voor ongeveer acht personen grillen, bakken, stoven of roken. Door het wat grotere formaat is de Egg Medium zeer geschikt om veel plezier te beleven tijdens het barbecueën met vrienden of familie. Op de Big Green Egg Medium kunt u met gemak een hele kip garen en er past 4 a 6 kg aan vlees op het rooster, dat u in één keer kan garen of grillen.

Van de Egg Medium zijn drie verschillende modellen te koop. Zo kunt u bij ons zowel een model met een onderstel bestellen, als een model zonder onderstel. Door een Egg met een onderstel te kopen, wordt het gebruik van de Medium barbecue alleen maar gemakkelijker. Het is een solide onderstel met wielen. Dit zorgt voor een goede werkhoogte en maakt uw Big Green Egg gemakkelijk verplaatsbaar. U kunt op het onderstel ook een ‘Handler’ monteren voor een nog betere mobiliteit. Het laatste model is een Big Green Egg Medium Compleet. Dit betekent dus dat u uw tuin kunt voorzien van een complete buitenkeuken. Heerlijk voor de barbecueliefhebbers onder ons. Houd daarvoor ook onze goedkope aanbiedingen in de sale in de gaten!

Heeft u al een Big Green Egg Medium maar wilt u die uitbreiden? Kijk dan eens naar de accessoires die wij aanbieden. Het zijn er zoveel, er zit vast wat bij waarmee u uw barbecue ervaring kan optimaliseren. Zo is er een ronde Grill wok, speciaal voor de Big Green Egg Medium, waarmee u heerlijke groente kan wokken. Of de RVS kiphouder. Zo bereidt u de perfect gegrilde kip. Het kan ook zo zijn dat u allang een Big Green Egg in de tuin heeft staan, maar u toch uw gebruikservaring wilt vergroten. Ook voor u raden wij aan om eens een kijkje te nemen bij onze accessoires.

Big Green Egg Mini kopen
Kenmerken en afmetingen

van de Big Green Egg Medium

Aantal personen

6 personen

Grid diameter

38 cm

Gewicht

52 kg

Oppervlak

1140 cm²

Hoogte

72 cm

Vaak is het schoonmaken van een barbecue voor veel mensen een obstakel. Men is vaak bang voor vastgekoekte etensresten, waar zelfs het meest chemische spulletje verkrijgbaar niet tegen opgewassen is. Gelukkig kunnen wij mededelen dat het schoonmaken van de Big Green Egg Medium makkelijk is. De kolen die over zijn kun je de volgende keer gewoon weer gebruiken. Het as valt door het onderste roostertje “grate”. Na een keer of 4 á 5 barbecueën dien je de as uit de egg te halen. Het rooster brand zichzelf schoon, eventueel kun je ook met de stalen schoonmaakbostel het rooster schoonschuren.

De Big Green Egg Medium bestaat uit keramiek en roestvrijstaal. De Big Green Egg Medium is binnen tien á vijftien minuten na het aansteken klaar voor gebruik. De temperatuur is regelbaar tot 500 á 600 graden Celsius. Door de dikke keramische wanden wordt de warmte goed vastgehouden. Het keramiek kan temperaturen tot wel 1100 graden Celsius aan. Belangrijk detail is dat de buitenkant van de barbecue koel blijft. De barbecue is tevens vorstbestendig.

Een selectie van de Medium modellen

Hoe groot is de Medium Green Egg?

De Big Green Egg Medium is 72 centimeter hoog en heeft een grilloppervlakte met een diameter van 40 centimeter. Dit levert een kookoppervlakte op van 1140 vierkante centimeter, voldoende voor 4 tot 6 kilogram vlees. Daarmee is de Big Green Egg Medium groot genoeg om voor 6 tot 8 personen maaltijden te bereiden, maar tegelijkertijd niet te groot om nog kwijt te kunnen op je balkon, in je patio of kleine stadstuin.

Ook het gewicht van 51 kilogram zorgt bij de Big Green Egg Medium voor een goede balans van mobiliteit en vermogen. Alles bij elkaar is de Medium de meest uitgebalanceerde Green Egg die aan alle soms tegengestelde eisen tegemoet kan komen. Zeker voor wie voor zoveel mogelijk personen wil koken, maar bij wie de beschikbare ruimte beperkt is door bijvoorbeeld het wonen in een stad, kan de Big Green Egg Medium een uitstekende keuze zijn.

Hoe zwaar is de Big Green Egg Medium?

De Big Green Egg Medium weegt 51 kilogram. Daarmee is de Medium minder zwaar dan bijvoorbeeld een wasmachine, maar kan deze toch het beste met twee personen getild worden. Nog beter is om voor het verplaatsen gebruik te maken van het bijbehorende Nest onderstel en de Nest handler. Dit is beter voor je rug, voorkomt ongelukken met je Big Green Egg Medium en maakt verplaatsen in je eentje ook mogelijk.

Het gewicht van de Medium zorgt ervoor dat deze Big Green Egg in de meeste gevallen nog goed te verplaatsen is, terwijl er tegelijkertijd grotere hoeveelheden op bereid kunnen worden dan op de kleinere Big Green Egg modellen. Zo biedt de Green Egg Medium een uitstekende balans tussen mobiliteit en capaciteit.

Is de Big Green Egg Medium groot genoeg?

De Big Green Egg Medium is groot genoeg om voor 6 tot 8 personen maaltijden op te bereiden. Het volgende model qua grootte is de Large. Het grootste voordeel van de Large ten opzichte van de Medium, is dat je daar makkelijker meerdere gerechten tegelijk op kunt bereiden. Wel neemt de Large meer ruimte in, wat niet altijd handig is in met name stedelijke omgevingen. Met de Big Green Egg Medium heb je een compacter model dat toch genoeg capaciteit heeft om bijvoorbeeld een grote kalkoen te bereiden voor het gehele gezin.

Wat betreft onderdelen en accessoires zit er weinig verschil tussen de Medium en de grotere modellen. Zo beschikt de Medium net als de grotere modellen over de rEGGulator gietijzeren regeldop voor de luchttoevoer, wat extra nauwkeurige controle over de temperatuur mogelijk maakt. Kleinere modellen dan de Medium beschikken over een ander type regeldop.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons