Premium Workshops

Premium Workshops

 

Greeneggtotaal.nl heeft zijn naam niet zonder reden, op onze website vind je alles op het gebied van de Big Green Egg barbecues. Naast alle verschillende modellen, van de mini tot de 2XL, en alle verschillende soorten accessoires biedt de Big Green Egg specialist ook workshops.

Deze workshops zijn bedoeld om op een plezierige wijze alle ins en outs van de Big Green Egg te leren kennen. Op deze wijze kun je de lekkerste recepten bereiden en deze gerechten natuurlijk zelf proeven. Wat het participeren in een workshop een echte toevoeging maakt aan uw Big Green Egg experience is het feit dat deze workshop door een ervaren Big Green Egg Master Chef wordt begeleid. Deze chef staat je de gehele cursus bij en is er voor al je vragen. Op deze wijze leer je alle verschillende basiswerkingen en temperaturen van de barbecue kennen zodat je thuis precies weet welke kookmethode of temperatuur het best past bij het gerecht dat je wilt bereiden.

Voor diegenen die al bekend zijn met de barbecue zijn er daarnaast workshops voor ‘gevorderden’ om complexe bereidingswijzen onder de knie te krijgen. Lees hieronder wat de cursussen zo interessant en voordelig maakt.

Wat kun je verwachten?

 

Om de Greeneggtotaal workshops aan zoveel mogelijk mensen te kunnen aanbieden zijn deze te boeken in drie verschillende locaties door Nederland. Op dit moment zijn er locaties in Groningen, Noord-Brabant en Zuid-Holland. De tijden en datums verschillen per locatie, meer informatie vind je op de cursuspagina’s via de links op deze pagina. Er zijn twee verschillende soorten workshops, namelijk de Basistechnieken-Workshop en de Masterclass-Workshop. De namen verraden zichzelf al, via de eerstgenoemde workshop leert u de basis van de Big Green Egg kennen, via de laatstgenoemde workshop kun je je verdiepen in complexere bereidingswijzen. De Basistechnieken-Workshops worden op alle drie de locaties gegeven; de Masterclass-workshop wordt gegeven in Noord-Brabant en Zuid-Holland. De cursussen duren vier tot vijf uur afhankelijk van de cursus die je hebt gekozen en zijn even voordelig. Denk je al het een of ander te weten van de barbecue, schroom dan niet om voor de Masterclass te kiezen. De prijzen zijn inclusief drie consumpties en er zijn verschillende Big Green Eggs beschikbaar voor de workshops. Zo leer je de barbecues op een leuke manier kennen!

Voordelig

 

Naast het plezier wat een Big Green Egg cursus je kan bieden, kan het participeren in de workshop je voordeel bieden. Het aanschaffen van deze exclusieve barbecue is voor sommigen een grote stap, maar door mee te doen aan de workshop kun je eerst het genot van de barbecue ervaren. Nadat je zelf hebt ervaren hoe de barbecue werkt en of dit past bij uw behoeftes, kunt u besluiten wel of geen Big Green Egg aan te schaffen. Kies je ervoor het groene ei aan te schaffen, dan krijg je ter waarde van 75,00 euro aan accessoires naar keuze. De workshop kost je in dat geval dus niks.

Basisworkshop

 

In de basisworkshop gaan we aantal basistechnieken laten zien op de Big Green Egg Zo zullen wij focaccia brooddeeg maken en vervolgens bakken. Natuurlijk op de Big Green Egg.

Ook het pizzadeeg wordt gezet en hier gaan we zelf pizza’s mee bakken met mooie verse ingrediënten. Het koud en warm roken van zalm komt ter sprake en we laten zien waarom het pekelen van vis zo belangrijk is voor dat je deze kunt gaan roken.

De verschillen van koud en warm roken gaan we zelf ervaren.

Het Low and Slow is een bereiding waar de Big Green Egg voor gemaakt is. Dit gaan we doen met een Picanha van het rund. De “reverse steak” bereiding gaan we hiermee doen. Ook groenten breidingen mogen niet ontbreken in een diner. Hiervoor gaan we aubergine a la plancha doen. Groenten poffen zoals tomaat en paprika komen ook ter spraken.

Masterclass

 

We gaan een focaccia brooddeeg zelf maken en bakken op de Big Green Egg. Daarna gaan we het voorgerecht maken: Zeebaars in zoutkorst met verschillende bereidingen erbij waaronder zoet/zuur van komkommer met een spicy bite.

Ook eieren roken komt hier aan bod voor de remoulade saus. Opvolgend gaan we door naar het hoofdgerecht waar in een masterclass de “Cave man Style” niet mag ontbreken. We gebruiken hiervoor de diamanthaas. Een korte bereiding rechtstreek op de kolen!

Als aardappelgarnituur maken we een gratin en gevulde ui voor het groentencomponent.

Als dessert maken we een Pasteis de Nata, een custard vulling op basis van kaneel. Dit taartje wordt op een temperatuur van 280 graden in 8 minuten tijd afgebakken