• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

De Big Green Egg Mini

De Big Green Egg Mini bestaat uit keramiek en roestvrijstaal. Voor het aanmaken van de barbecue wordt houtskool gebruikt. De Big Green Egg verbruikt zeer weinig van het houtskool, waardoor je tijdens het koken geen extra houtskool hoeft toe te voegen. Door de dikke keramische wanden wordt de warmte goed vastgehouden. Belangrijk detail is dat de buitenkant van de barbecue niet gloeiend heet wordt. De barbecue is tevens vorstbestendig. In de keramische deksel van de Egg Mini zit een thermometer.

De Big Green Egg is de meest effectieve outdoor cooker op de markt. Iedere Big Green Egg barbecue die bij Green Egg Totaal te koop is, heeft standaard een RVS rooster, een RVS luchtschuif, een gietijzeren margrietschijf, een weerbestendige temperatuurmeter, en heeft een dubbele glazuurlaag zodat de Egg beschermt is tegen weer en wind. Er zijn tevens verschillende accessoires te bestellen die op iedere Big Green Egg barbecue toepasbaar zijn. Zo haal je nog meer uit je Big Green Egg! De Plate Setter is een populaire accessoire onder de egg-liefhebbers, deze wordt gebruikt om indirect te kunnen garen. De Plate Setter tovert de Egg om in een waren op houtskool gestookte steenoven. Op deze manier kun je gemakkelijk een pizza of brood bakken.

Wij hebben het assortiment onderverdeeld in modellen, accessoires en onderdelen. Dit om het overzicht zo duidelijk mogelijk te houden, zodat je eenvoudig je Big Green Egg kunt kopen. Indien er vragen zijn, twijfel niet om contact met ons op te nemen.

Big Green Egg Mini kopen
Kenmerken en afmetingen

van de Big Green Egg Mini

Aantal personen

3 personen

Grid diameter

25 cm

Gewicht

18 kg

Oppervlak

507 cm²

Hoogte

43 cm

Big Green Egg Mini kopen
Big Green Egg Mini kopen
Big Green Egg Mini kopen

De Big Green Egg Mini is het kleinste model uit de serie Big Green Egg barbecues. De Mini weegt maar 18 kg en het rooster heeft een diameter van 25 cm. Het rooster is geschikt om voor vier personen heerlijke gerechten te bereiden. Nu kan het zo zijn dat je thuis geen grote barbecue kwijt kunt. In dat geval is de Mini uitermate geschikt! Ook is de Mini uitvoering ideaal om mee te nemen naar de camping, op de boot of gewoon thuis onder de afzuigkap. De Mini neemt niet veel ruimte in, dus kan na gebruik makkelijk worden opgeborgen. De Big green Egg kan het hele jaar door gebruikt worden om te bakken, koken, grillen, stoven, of te roken. Ook wordt de Big Green Egg Mini in veel professionele keukens gebruikt om kleine á la carte gerechten te maken. Het is een unieke en bovendien goedkope barbecue die gegarandeerd voor een fantastische gebruikservaring zorgt.

Er zijn drie modellen van de Mini te koop. Het eerste model is een Big Green Egg Mini met onderstel. Hierbij wordt een driepotig onderstel meegeleverd dat ontzettend praktisch is als je bijvoorbeeld de Big Green Egg op het gras wilt plaatsen of buiten op de tegels. Ook is de Egg zo als tafelmodel te gebruiken. Met het driepotige onderstel komt de barbecue net wat hoger te staan en dat kan voor meer gebruiksgemak zorgen. Het tweede model is een Mini zonder onderstel, de goedkopere variant van de Mini modellen. Dit model heeft een platte onderkant en kan daardoor heel eenvoudig op een tafel of aanrecht worden geplaatst. Indien je dit model binnen wil gebruiken wordt er aangeraden om de barbecue onder de afzuigkap te plaatsen. Hiervoor heb je niet perse een onderstel nodig. Tot slot is het derde model hetzelfde als het model met onderstel, maar wordt daarbij ook een beschermende hoes geleverd waarmee je Egg nog beter bestand is tegen alle weersomstandigheden. Uiteraard zijn er ook talloze accessoires speciaal voor de Mini beschikbaar. Deze accessoires zorgen voor nog meer barbecue plezier.

Let ook op onze modellen in de aanbieding om je Big Green Egg zo goedkoop mogelijk te bestellen.

Wat kost een mini Green Egg?

De Big Green Egg Mini is de kleinste en goedkoopste van alle Big Green Egg- formaten. Dit komt vooral door het kleinere formaat, want de Mini beschikt over dezelfde hoogwaardige materialen en het bekende Big Green Egg ontwerp. Er zijn verschillende modellen van de Big Green Egg Mini te koop, bijvoorbeeld mét of zonder onderstel. De meeste accessoires zijn ook los verkrijgbaar, maar wanneer meteen in combinatie met de Mini aangeschaft kan dit voordeliger zijn.

Hoewel ook de Green Egg Mini bij aanschaf wat meer kost dan een gemiddelde barbecue, levert de hogere kwaliteit wel een product op dat een leven lang mee kan gaan. Bovendien bespaart de hoge efficiëntie veel kosten aan houtskool en andere brandstof. Bekijk voor de actuele prijzen het overzicht van de modellen en vergeet ook niet om de aanbiedingen in de gaten te houden.

Welke mini Kamado?

Wie op zoek is naar een mini kamado, heeft meestal als belangrijke vereiste dat deze écht mini is, zodat deze makkelijk te verplaatsen en mee te nemen is. De Big Green Egg Mini is met een roosterdiameter van 25 centimeter, een kookruimte van 507 kubieke centimeter, een hoogte van 43 centimeter en een gewicht van 17 kilogram de allerkleinste kamado die beschikbaar is van alle merken. Met de beste levenslange garantie.

Ondanks het kleinste formaat kun je er toch nog steeds op barbecueën voor 2 tot 4 personen. De Big Green Egg Mini heeft bovendien als enige mini-kamado het herkenbare en authentieke groene Big Green Egg-uiterlijk en is niet zoals de meeste andere mini-kamado’s ‘made in China’.

Hoeveel kun je bereiden op een Big Green Egg Mini?

De Big Green Egg Mini biedt ruimte voor het bereiden van gerechten voor 2 tot 4 personen. Bijvoorbeeld twee kippenborsten, 2 varkenskarbonades of één steak. Het is het ideale formaat om mee te nemen op reis of naar je picknick, bijvoorbeeld op de camping, in het park of op je boot. Ook als je slechts over een klein balkon beschikt is er altijd wel plek voor de Mini Green Egg.

Vanwege het kleine formaat is de Big Green Egg Mini ook een populair formaat om naast een groter model te bezitten. Zo hoef je ook op vakantie elders je Big Green Egg niet te missen, of hoef je als je voor jezelf of met z’n tweetjes wil barbecueën niet meteen de grootste Big Green Egg van stal te halen. Ook niet te vergeten: de Mini is ideaal om cadeau te doen.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons