• Nu besteld, dinsdag in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

De Big Green Egg Large

De Big Green Egg Large is een ontzettend populaire maat uit de Big Green Egg serie. Vaak wilt u toch wel veel vlees of vis tegelijkertijd bereiden, zodat u en uw gasten gezamenlijk kunnen eten. Wellicht heeft u een grote familie of een grote vrienden groep. Of u vindt het simpelweg gewoon leuk om met veel mensen uw passie voor grillen te delen. Dit kan allemaal door de Big Green Egg Large te bestellen. De elegante barbecue heeft een rooster met een diameter van 46 cm. Hier pas dus aardig wat vlees op. Uiteraard kan er ook veel meer dan vlees op de Big Green Egg Large. Denk hierbij aan kreeften en grote stukken vis. Voor aardappel- en groentegerechten kunt u pannen en ovenschalen op het rooster plaatsen. Zo wordt een taart bakken of lasagne maken een eitje! De Big Green Egg Large weegt 70 kg en is te koop in verschillende soorten modellen. Zo kunt u altijd zelf bepalen welk model het beste bij u past. Zo kunt u een Big Egg Green Large kopen met een onderstel, met zijplankjes en afdekhoes of als een compleet meubel. Kijk voor alle mogelijkheden bij modellen. Hier staan een paar voorbeelden uit ons prachtige, goedkope assortiment, waarin u in de sale ook mooie aanbiedingen vindt.

Als eigenaar van een Big Green Egg Large bent u gegarandeerd van veel barbecue plezier. Een groot voordeel aan de Big Green Egg Large is dat het een dubbel veersysteem heeft. Dit zorgt voor nog meer kookcomfort. Met zo’n grote barbecue heeft u uiteraard ook wat hulpstukken nodig. Dit is vooral om uw barbecue plezier te vergroten. Doordat de Big Green Egg Large, net zoals al haar familieleden zoals de Egg Medium of de Egg small, van keramisch materiaal is, wordt de warmte goed vastgehouden. In de deksel van de Egg zit een thermometer. Zo kunt u altijd zien hoeveel graden Celsius het binnen in de barbecue is. Ook heeft de Big Green Egg large het grootste assortiment als het aankomt op accessoires. Bent u een paella fan? Kijk dan eens naar de speciaal voor de Big Green Egg Large ontwikkelde paellapan. De pan is geheel van roestvrij staal. Ook zijn er veel verschillende soorten rekken en ‘verhogers’ te koop. Met die rekken en ‘verhogers’ kunt u tot zo’n 10 kg vlees of vis klaarmaken. Loopt het water u ook al in de mond?

Big Green Egg Mini kopen
Kenmerken en afmetingen

van de Big Green Egg Large

Aantal personen

8 personen

Grid diameter

46 cm

Gewicht

73 kg

Oppervlak

1688 cm²

Hoogte

84 cm

De buitenkant van de Big Green Egg Large wordt niet gloeiend heet. Zo is het ook een veilige barbecue voor als u kinderen heeft rondrennen. De barbecue is beschermd tegen regenachtig weer, vrieskou of wind. U kunt de Big Green Egg large gewoon in uw tuin laten staan. Mocht u toch een hoes ter extra bescherming willen, dan kunt dat ook bij ons bestellen. Alles is mogelijk!

Het schoonmaken van de Big Green Egg Large is ook zo gebeurd. De kolen die over zijn kunt u de volgende keer gewoon weer gebruiken. Het as valt door het onderste roostertje “grate”. Na een keer of 4 a 5 barbecuen dient u het as uit de egg te halen. Het rooster brand zichzelf schoon, eventueel kunt u ook met de stalen schoonmaakbostel het rooster schoonschuren.
Overtuigd? Of heeft u toch nog een paar vragen voordat u de Big Green Egg Large wil kopen? Bel ons! Wij helpen u graag verder

Hoe zwaar is een Big Green Egg Large?

De Big Green Egg Large weegt 73 kilogram. De hoogwaardige materialen en het formaat brengen natuurlijk wat gewicht met zich mee, maar dit betekent niet dat de Big Green Egg Large te zwaar is om te verplaatsen of gebruiken. Het dekselmechanisme zorgt voor soepel en licht openen en sluiten. Daarnaast is zijn er diverse accessoires beschikbaar, zoals het Nest onderstel en bijbehorende Nest Handler, die ervoor zorgen dat de Big Green Egg Large gemakkelijk en veilig te verplaatsen is. Ook is er een breed aanbod aan tafels en buitenkeukens beschikbaar die speciaal voor de Big Green Egg Large zijn ontworpen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de Big Green Egg Large te zwaar is.

Wat zit er bij een Green Egg Large?

Bij het basismodel van de Big Green Egg Large zit een Firebox (vuurkorf voor de houtskool met optimale luchtgeleiding), Firering (afstandhouder tussen de houtskool en het rooster), Hittebestendig hoge temperaturen vilt (voor optimale sluiting en bescherming keramisch materiaal), R-EGGulator (temperatuurregelaar), RVS Luchtschuif (reguleren van luchttoevoer), RVS Rooster, Scharnier (met veerondersteuning), Weerbestendige temperatuurmeter en Levenslange garantie.

 

Verder is de Big Green Egg Large verkrijgbaar in diverse combipakketten, waarbij bijvoorbeeld meteen een Nest onderstel, regenhoes of zijplankjes worden meegeleverd. De Big Green Egg Large is het model met het meest uitgebreide aanbod aan accessoires, dus je bent voor de mogelijkheden zeker niet gelimiteerd tot wat er standaard bij zit.

Hoeveel inch is Big Green Egg Large?

De Big Green Egg Large is 33 inch (84cm) hoog en heeft op het dikste punt aan de buitenkant een diameter van 22 inch (56cm). Wanneer het scharnier en het handvat worden meegerekend is dit diameter van 28 inch (72cm). Het rooster heeft een diameter van 18.25 inch (46cm), daarmee is het kookoppervlak 262 vierkante inch (1688 cm²).

 

Vanaf de onderkant tot aan het grilloppervlak is de hoogte bijna 19 inch (48cm). Wanneer de Big Green Egg Large op het Nest onderstel wordt geplaatst is de totale hoogte ongeveer 45 inch (114 cm) en de hoogte tot het grilloppervlak bedraagt dan ongeveer 31 inch (79cm).

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons