• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Na een hele dag werken in thuisisolatie is vaak de keuze: ga ik meteen koken of eerst nog even naar buiten? Met een barbecue hoef je in 2021 deze keuze niet meer te maken. Zeker niet met een gebruiksvriendelijke alleskunner als de Big Green Egg: dé beste barbecue voor 2021.

Bbq in 2021

Een barbecuefeestje met vrienden of collega’s in de tuin of in het park zat er door het coronavirus voor een groot deel van 2021 niet meer in. Dit is echter geen reden om in 2021 geen barbecue te overwegen. Juist in tijden van thuisisolatie zorgt een barbecue voor meer variatie en plezier, voor jezelf, met huisgenoten of het gezin.

Je kunt bijvoorbeeld de tijd die je normaal doorbrengt in de spits nu gebruiken om de barbecue aan te steken. Ook is er geen beter moment voor slow cooking, dan wanneer je er de hele dag thuis bij kunt blijven. En als de corona-maatregelen worden opgeheven, is er natuurlijk extra reden voor een (barbecue)feestje. Misschien is 2021 daardoor juist wel het beste moment om te beginnen met barbecueën. Daar hoort uiteraard ook de best verkrijgbare barbecue bij: de Big Green Egg.

Keuzes bij barbecue

Bij de aanschaf van een nieuwe barbecue komen er veel keuzes op je af. Ook in 2021 zijn er weer vele opties: hoe kies je hieruit de beste barbecue? Houtskool, gas, elektrisch, elk heeft voor- en nadelen. De echte chefs gaan echter meestal voor keramische houtskoolbarbecues, zoals de Big Green Egg. Toch hoef je zeker geen chef te zijn om met een Big Green Egg te kunnen barbecueën, juist ook voor beginners die toch een authentieke ervaring willen is een Big Green Egg een van de beste barbecues.

Waarop kun je de keuze voor een barbecue baseren? Denk als eerste aan het formaat: heb je een kleine of grote tuin? Of een balkon? Misschien wil je de barbecue af en toe wel meenemen naar een park of op de camping. Daarbij moet je bedenken voor hoeveel personen je wilt kunnen barbecueën.

Ook is er de keuze voor de brandstof. Hoewel tegenwoordig in 2021 ook elektrisch of op gas barbecueën tot de mogelijkheden behoort, geeft houtskool nog steeds de beste authentieke ervaring en heerlijke rokerige smaak.

Tot slot is er het type gerechten dat je wilt kunnen bereiden. Daarbij spelen mate van controle over de temperatuur, beschikbare accessoires en specifieke recepten voor jouw type barbecue een rol.

Eigenschappen & voordelen van Big Green Egg

Keramische barbecues, zoals de Big Green Egg, worden al duizenden jaren gebruikt en dat is niet zonder reden. Keramiek houdt zeer goed warmte vast, zodat je minder houtskool verbruikt. Bovendien levert het een ongekende mate van controle over de temperatuur op, zodat je je gerecht precies zo kunt bereiden zoals jij dat wilt.

De constante stabiele temperatuur maakt de Big Green Egg bovendien de beste keuze voor slow cooking. Liever wat sneller de hamburgers van het vuur? Ook dat is geen enkel probleem, de Big Green Egg is geschikt voor zeer uiteenlopende maaltijden, van gegrilde vis- en vleesgerechten tot pizza of het bakken van brood. Ook roken of stomen behoort tot de vele mogelijkheden, waarmee de Big Green Egg de meest veelzijdige barbecue van 2021 is.

Wat onderscheidt de Big Green Egg van andere keramische barbecues? De kenmerkende eivorm zorgt voor een optimale circulatie van warmte, zo worden bijvoorbeeld spareribs zeer mals en sappig. Het keramiek is bovendien van de beste kwaliteit, en bevat technieken afkomstig van ruimtevaartorganisatie NASA. Daarbij biedt Big Green Egg een van de ruimste assortimenten met accessoires, waarmee er voor ieder hoogstandje op de barbecue het juiste gereedschap voorhanden is. Tel daar ook een actieve community met mede Big Green Egg-gebruikers bij op, die steeds de beste nieuwe recepten voor op je barbecue delen.

Zijn er dan geen nadelen? Het zwaardere keramische materiaal maakt deze barbecues wat minder mobiel. Daarom zijn er ook onderstellen met wielen of kleinere modellen beschikbaar. Ook is het een investering, maar met de juiste zorg gaan ze ook zeker een leven lang mee. Daarmee is de Big Green Egg niet alleen de beste barbecue van 2021, maar waarschijnlijk ook van de jaren daarna.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons