• Nu besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Organiseer een Korean BBQ bij je thuis en verras jouw gasten met iets heerlijks én verrassends.

Wij leggen je uit hoe je gewoon at home op Koreaanse wijze kunt barbecuen. Dat doe je bijvoorbeeld met de Big Green Egg Mini, die zelfs geschikt is voor op tafel. Of voor naast de tafel natuurlijk, zodat er meer ruimte overblijft om de gerechten en extra’s neer te zetten.

Een Koreaanse barbecue werkt namelijk net iets anders dan wat we in Nederland gewend zijn. Het gaat om kleine gerechtjes, met veel bijgerechten. Je maakt pakketjes die je misschien doen denken aan sushi of een Mexicaanse taco. Het is een heel leuke manier om samen de BBQ aan te steken en thuis van een bijzonder diner te genieten. Wij leggen je uit hoe je dat in 4 stappen aanpakt.

In 4 stappen jouw eigen Korean BBQ bij je thuis

De Korean BBQ bij je thuis organiseer je met de Mini van Big Green Egg in 4 eenvoudige stappen:

  • Begin bij de basis
  • Kies de bijgerechten
  • Maak de sauzen
  • Gebruik slabladeren

1. Begin bij de basis

Waar anders zou je moeten beginnen dan bij de basis? Maak je keuze uit rundvlees, varkensvlees. Gebruik bijvoorbeeld entrecote, short ribs of buikspek. Natuurlijk ga je voor vers vlees, dat je eventueel alvast kunt marineren.

Het is heel leuk om het vlees samen met je gasten te bereiden op de BBQ. Je kunt er ook voor kiezen om dat zelf alvast vooraf te doen, waardoor jullie er alleen nog maar pakketjes van hoeven te maken.

Zet het vlees in schalen op tafel, zodat jij en de gasten daar tijdens de BBQ at home mee aan de slag kunnen.

Tip: vergeet bij de basis ook de rijst niet, die je gebruikt om er straks pakketjes van te maken.

2. Kies de bijgerechten

Heel belangrijk bij een Koreaanse barbecue zijn de Banchans. Het zijn de bijgerechten die je serveert.

Je kunt denken aan groenten op Koreaanse wijze, dus door ze te koken of bakken en aan te maken met wat geroosterde sesamolie, zout en knoflook. Andere gerechten maak je met bijvoorbeeld zoet, zout en zuur.

Kies bijvoorbeeld voor een frisse salade of Kimchi, het bekende Koreaanse recept. Zoek naar een aantal leuke Banchans, om de Koreaanse keuken bij je op tafel te zetten.

3. Maak de sauzen

In de Koreaanse keuken vind je geen ketchup of mayonaise, dus voor de Korean BBQ bij je thuis ga je op een andere manier aan de slag. Gebruik wat geroosterde sesamolie met wat zout of maak een saus van gefermenteerde sojabonen. En wil je de saus liever kopen? Kies dan voor Ssamjang-saus.

4. Gebruik slabladeren

Ten slotte zorg je voor veel grote slabladeren. Die heb je nodig om er pakketjes van te maken.

Je gebruikt een blad sla, met daarop een beetje rijst en wat vlees. Je voegt wat saus toe, net als één of twee bijgerechten. Vouw het tot een pakketje en stop het in je mond.

Home Korean BBQ: bij je thuis met de Big Green Egg Mini op tafel

Wil je thuis een Home Korean BBQ organiseren? Doe dat bijvoorbeeld met de Big Green Egg Mini. Die zet je gewoon op tafel of daar in ieder geval in de buurt. Zo zitten jullie allemaal samen rond of bij de barbecue. Het is de leukste manier om samen een heel andere keuken te ontdekken, waar de verschillende bijgerechten en sauzen zorgen voor unieke smaken om van te genieten.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons