• Nu besteld, overmorgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪
  • Tweede Kans

Kamado Joe vs. Big Green Egg

Hoewel Big Green Egg decennialang het populairste merk onder de kamado barbecues is geweest en dit type grill groot heeft gemaakt, zijn er tegenwoordig een heleboel varianten op de markt die claimen te kunnen concurreren met BGE. Een van die imitatiemerken is Kamado Joe. De vraag is dan ook, hoe valt de vergelijking Kamado Joe vs. Big Green Egg uit?

Kamado Joe

Sinds 2009

Geproduceerd in China

Duurder dan Big Green Egg

Geen keuzemogelijkheid accessoires & onderdelen

4 formaten

Lastiger te verplaatsen en instabieler

Allereerst de fabrikant. Big Green Egg is gevestigd in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, en werd in 1974 opgericht. BGE heeft daardoor ruime ervaring met de productie van zijn barbecues en de service aan klanten. Kamado Joe heeft zijn hoofdkwartier eveneens in Georgia, maar bestaat daarentegen pas sinds 2009. Bovendien laat Kamado Joe zijn barbecues in China produceren, terwijl Big Green Egg dat door een gespecialiseerde fabriek in Mexico laat doen.

Keuzevrijheid

Wat verder direct in het oog springt, is het kleurverschil tussen een Kamado Joe en een Big Green Egg. Aanvankelijk was de Kamado Joe zwartgekleurd, maar blijkbaar kon het daarmee niet op tegen het iconisch groen van Big Green Egg. Een BGE is door zijn kleur vaak direct het pronkstuk van de tuin of buitenkeuken. Kamado Joe kopieerde het trucje van Big Green Egg en besloot zijn barbecues voortaan een rode kleur te geven.

Naast het kleurverschil is er natuurlijk ook het prijsverschil: Kamado Joe is duurder dan Big Green Egg. Koopt u een Kamado Joe, dan betaalt u ook voor inbegrepen accessoires, of u die nu nodig hebt of niet. Big Green Egg biedt u meer keuzevrijheid om uw set accessoires en onderdelen samen te stellen. U bepaalt zelf welke accessoires en onderdelen u koopt.

Een laatste verschil dat onmiddellijk opvalt, is het formaat van een Kamado Joe vs. een Big Green Egg. BGE verkoopt barbecues in zeven maten: de Big Green Egg Mini, MiniMax, Small, Medium, Large, XL en 2XL. De Kamada Joe is echter in slechts vier maten verkrijgbaar: de Kamado Joe Classic, Big Joe, Pro Joe en Joe Jr. Het assortiment van de Big Green Egg is dan ook gevarieerder als het op formaat aankomt.

Gebruikte materialen

Ook de gebruikte materialen verschillen bij een Kamado Joe vs. Big Green Egg. De zijplanken van de BGE zijn van mahoniehout, tegenover de kunststoffen zijplanken van de Kamado Joe. De zijplanken van een Big Green Egg geven de Egg niet alleen een luxueuze uitstraling, maar zijn bovendien van een antisliplaag voorzien en kunnen worden ingeklapt.

Enkele modellen van de Kamado Joe zijn direct verkrijgbaar of uit te rusten met roestvrijststalen onderdelen. Big Green Egg kiest er echter bewust voor geen roestvrijstalen onderdelen beschikbaar te stellen, omdat rvs bij hoge temperaturen meer uitzet dan staal en de barbecue daardoor sneller kan slijten op plekken waar metalen onderdelen het keramiek raken.

Controle en mobiliteit

Het grote voordeel van kamado barbecues is de mate waarin je controle hebt over de temperatuur. Daarin zijn bovenal de regulering van de luchtcirculatie en isolerende eigenschappen van het keramiek van groot belang. Een nauwkeurige thermometer is eveneens onmisbaar, maar de thermometer van de Kamado Joe is juist vatbaar voor afwijkingen. Recensenten spreken zelfs van een afwijking met vijftig graden!

Daarnaast is een Big Green Egge eenvoudiger te verplaatsen dan een Kamado Joe. Keramische barbecues zijn nu eenmaal zwaar door de hoogwaardige keramieken onderdelen. De barbecue moet daarom toch goed verplaatsbaar zijn. De wielen van een Kamado Joe zijn daarentegen kleiner dan die van een Big Green Egg, waardoor eerstgenoemde lastiger is te verrijden en tijdens het verplaatsen instabieler is. Ook wordt een Big Green Egg in zelf te monteren delen geleverd, terwijl de Kamado Joe in één geheel komt en het dus een veel zwaarder karwei is om deze barbecue op zijn plek te krijgen.

Kamado Joe vs. Big Green Egg

Als u na deze vergelijking tussen de Kamado Joe aan de ene kant en de Big Green Egg aan de andere kant toch nog twijfelt, neem dan contact op met een van onze winkels.

Onze medewerkers adviseren u graag!

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons