Met de Big Green Egg kan je nu ook zelf thuis een chique maaltijd voorbereiden. Met deze mosselen met witte wijn waan je jezelf in Zuidoost-Frankrijk, vanuit het comfort van je eigen huis. Dit recept is snel, simpel en het beste van allemaal: verrukkelijk.
Mosselen van de Big Green Egg – Ingrediënten
- 1 kg mosselen in schelpen
- 100 ml witte wijn
- Boter
- Peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- Citroensap
Mosselen van de Big Green Egg – Stap 1
Doe de mosselen in een grote kom met koud water en maak ze zorgvuldig schoon. Gooi mosselen met gebroken of open schelpen weg. Indien nodig kan je met behulp van een mes de baard van de mossel verwijderen. De baard is een dradig stukje wat aan de mossel langs de schelp vast zit. Door er een keer goed aan te trekken met behulp van een mesje kan je deze meestal gemakkelijk verwijderen.
Mosselen van de Big Green Egg – Stap 2
Verwarm de Big Green Egg met gietijzeren rooster voor tot een temperatuur van 220 °C. Smelt in een pan op de Big Green Egg de boter. Snijd de knoflook fijn en voeg deze toe. Laat 30 seconden koken en voeg dan de mosselen toe. Blus af met de witte wijn en citroensap.
Mosselen van de Big Green Egg – stap 3
Voeg de peterselie en wat zout en peper naar smaak toe aan de mosselen. Laat de mosselen gedurende 5 minuten in de Big Green Egg garen.
Mosselen van de Big Green Egg – Stap 4
Haal de mosselen uit de Egg en serveer met bijgerechten naar smaak.
Mosselen van de Big Green Egg – Tips
Deze mosselen zijn lekker om te eten met verscheidene bijgerechten. Zo kan je er bijvoorbeeld stokbrood bij serveren om in de heerlijke wijnsaus te dippen. Ook frietjes passen goed bij dit gerecht. Deze mosselen zijn heerlijk om met het warme weer in je tuin op te eten.