Dit is denk ik wel het meest bekende vegetarische gerecht onder de BBQ’ers, en omdat het zo lekker is zie je het op bijna elke barbecue wel voorbijkomen. Ook fijn aan dit gerecht is dat je het met een groot aantal soorten groenten kan maken.


Ingrediënten (kies zelf!)
- (Punt)paprika
- Augergine (plakken)
- Courgette (plakken)
- Maiskolven
- Groene aspergetips
- Portobello’s
- Wortel
- Tomaat
- Rode peper
- Rode ui
- Zoete aardappel
- Pastinaak
Ingrediënten voor het mengsel
- Handjevol (verse) peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 5 eetlepels olijfolie
Stap 1
Verwarm de BBQ tussen de 180 en 200 graden. Snijd de groenten naar keuze op zo’n manier dat deze niet door de grill heen vallen en zodat ze mooie grillstrepen kunnen krijgen.
Stap 2
Snijd de knoflook en peterselie (en evt. de rode peper) fijn en stop deze in een kom. Gooi hier de olijfolie bij. Leg vervolgens de groenten op de grill. Bestrijk de groenten af en toe met dit mengsel. De groenten zijn klaar als er mooie strepen op zitten en de groenten zacht geworden zijn – dit kan nogal verschillen per groentesoort.
Stap 3
Serveer naast een mooi stuk vlees of vis. Eet smakelijk!