• Nu besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €30, met uitzondering van Houtskool
 • Levering in 🇳🇱 + 🇧🇪

Maïs grillen op de Big Green Egg, de Amerikanen zijn er dol op! En terecht, zo blijkt ook uit de toenemende populariteit van corn on the cob hier in Nederland. Er zijn verschillende manieren om dit fantastische bijgerecht te bereiden, met schil, deels ontdaan van de schil of geheel zonder schil en bereid met directe of indirecte verhitting. Wij hebben hier gekozen voor een directe bereiding, zonder schil, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen draai te geven aan dit heerlijke (vegetarische) gerecht!

Maïs van de Big Green Egg – Ingrediënten

 • 120 ml mayonaise
 • 120 ml zure room, lightversie
 • 4 el verse dille, fijngehakt
 • 2 el vers limoensap
 • ¼ tl zout
 • ¼ tl gemalen zwarte peper
 • 10 maïskolven
 • Plantaardige olie of boter
 • Cojitakaas of een alternatief
 • 1 ½ tl chipotlechilipoeder
NJOJ BBQ meubel Arthur

Maïs van de Big Green Egg – Tip

De mate waarin je je maïs schilt, bepaalt hoe lang je de kolf op de Big Green Egg grilt. Je kunt de maïskolf met schil en al op de Big Green Egg grillen. Dat kost meer tijd, maar vereenvoudigt achteraf het verwijderen van de schil en van de haren. Je kunt ook de schil gedeeltelijk verwijderen en een deel van de bladeren laten zitten, terugvouwen, insmeren met boter, eventueel kruiden toevoegen en vervolgens weer om de kolf vouwen. Grillen gaat dan al iets sneller en je geeft de maïs ook meer smaak.

De andere optie is de schil in zijn geheel van de maïskolf verwijderen en de maïs direct op het rooster van de Big Green Egg te leggen. Dat gaat het snelst, maar brengt het risico met zich mee dat de maïskorrels aanbranden. In dit recept wordt de maïskolf op deze manier bereid, zonder schil en direct op het rooster van de Big Green Egg gegrild, dus houd je aandacht erbij!

Maïs van de Big Green Egg – Stap 1

Schil de maïskolven en week ze 30 minuten in een grote kom koud water. Dat voorkomt dat de maïs droog wordt, hoewel je daar met een Big Green Egg al minder kans op loopt dan met een gewone barbecue. Haal de maïskolven na een halfuur uit het water en bestrijk ze met een plantaardige olie of boter. Breng ondertussen de temperatuur in de Big Green Egg naar 175 graden Celsius.

Betonnen Buitenkeuken Cabin 200B
Forged Flambadou

Maïs van de Big Green Egg – Stap 2

Als de Big Green Egg op temperatuur is, plaats je de maïskolven op het grillrooster en sluit je de deksel. Denk eraan om elke maïskolf om de 3 tot 4 minuten te draaien. Gebruik een tang om te voorkomen dat je je handen brandt. Sluit bovendien na het draaien zo snel mogelijk weer de deksel van je Egg, zodat zo min mogelijk warmte verloren gaat en je barbecue op temperatuur blijft.

Maïs van de Big Green Egg – Stap 3

Terwijl de maïs op je Big Green Egg ligt, bereid je de topping voor. Meng daartoe de mayonaise, zure room, dille, peper, het zout en het limoensap in een schaal. Roer het mengsel goed door.

Forged Churrasco Grijptangen (4st.)
Forged Churrasco Grijptangen (4st.)

Maïs van de Big Green Egg – Stap 4

Na 15 tot 20 minuten zijn de maïskolven gereed. De maïskorrels voelen dan zacht aan en mogen licht zwart kleuren. Dat geeft een mooi grillpatroon en een lekkere rokerige smaak. Voorkom daarentegen dat je de maïs te zeer aanbrandt. Dat ziet er niet alleen onsmakelijk uit, maar kan ook nog eens ongezond zijn.

Maïs van de Big Green Egg – Stap 5

Rol de maïs door de topping en bedek elke zijde van de kolf met het kruidenmengsel. Bestrooi vervolgens de maïskolven met chilipoeder en de cojitakaas. Serveer de maïs warm en verwen je tafelgenoten met deze traktatie van de Big Green Egg!

Forged Lederen Beschermhoes Santoku 14 cm
VG10 Forged Santoku Burl wood sf gr (6)

Maïs van de Big Green Egg – Alternatief

Cojitakaas is een Mexicaanse, harde, zoutige en makkelijk te verkruimelen witte kaas. Deze kaassoort is in Nederland echter niet altijd even goed verkrijgbaar. Cotijakaas kun je daarom zonder problemen vervangen door een Hollandse kaas met dezelfde eigenschappen, of kies simpelweg voor een beter bekende, relatief vergelijkbare kaassoort: feta.

Onze nieuwsbrief

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Greeneggtotaal — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!

Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

Onze vestigingen

Greeneggtotaal heeft in totaal 4 vestigingen waar je van harte welkom bent in onze showrooms. In de showrooms kun je het meeste van de producten in het assortiment bekijken, maar ook eventueel direct kopen. Mocht je vragen hebben over onze producten, diensten en of vestigingen?

Chat met ons