Dit Italiaanse gerecht is erg lekker en makkelijk te bereiden. Het lijkt op de portobello burger maar dit kan beter als bijgerecht of als voorgerecht gegeten worden. Je vegetarische gasten zullen onder de indruk zijn van je kookkunsten – als ze deze klassieker nog niet kennen. De niet vegetarische gasten zullen overigens ook genieten!
Ingrediënten (2 stuks)
- 2 portobello’s
- 1 bol (buffel) mozzarella
- Een handvol zongedroogde tomaatjes
- Twee takjes verse basilicum
- 2 el. balsamico siroop
- Grof zeezout en versgemalen peper
Stap 1
Verwarm de BBQ tot 180 graden en zorg dat je de portobello’s op een plek met indirecte hitte kan leggen. Snijd de zongedroogde tomaatjes en mozzarella in blokjes en meng deze. Haal de stelen uit de portobello’s en vul ze met het mengsel. Bestrooi met wat zeezout en versgemalen peper.
Stap 2
Leg de portobello’s op een plek met indirecte hitte en laat ze een klein kwartiertje liggen met gesloten deksel. Hak ondertussen de basilicum fijn.
Tip! Bedek het oppervlak waarop de portobello’s liggen, of de onderkant van de portobello’s, met wat olijfolie – zo komen ze wat makkelijker van de plaat af als ze klaar zijn.
Stap 3
De portobello’s zijn klaar als alle kaas gesmolten is. Haal ze van de barbecue en leg ze op een serveerblad. Gooi de basilicum eroverheen en verdeel de balsamico siroop er met een mooi patroon overheen. Eet smakelijk!